Gös vitlök recept

Gös med basilika och parmesanost

Gös med basilika och parmesanost

Hacka basilikabladen och blanda med grädde, parmesanost, vitt vin och vitlök. 600 g gösfiléer. 1 klyfta finhackad vitlök

Gös i ugn

en klick smör, salt och peppar (vit & svart), schalottenlök, vitlök, pressad citron m. 2 gösfileer. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 gösfileer. 1 pressad vitlöksklyfta
Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Skär rotselleri, morot, gul lök och vitlök i mindre bitar. Jag älskar gös. Det har blivit en av mina favoritfiskar och eftersom min stuga ligger nära Ringsjön och vid en liten sjö, finns gösen runt hörnet
Hel gös på liguriskt vis

Hel gös på liguriskt vis

Tillsätt oliver, vitlök och hälften av örterna. 1 kg hel gös urtagen och fjällad. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fisken i en ugnssäker form
Smörstekt gös med kantareller

Smörstekt gös med kantareller

Skala och finhacka lök och vitlök. gösfilé, skinn- och benfri. Vänd gösfiléerna i mjölblandingen. Servera gösen med kantarellröran, de lättkokta sockerärtorna och kokt potatis
Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto

Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto

Tillsätt sedan ost, grönkål, vitlök, citronskal och rapsolja. GösenStrax innan servering. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Krydda gösfiléerna och halstra dem helst i en het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på ca 52°C. 1 st vitlöksklyfta. 1 st vitlöksklyfta. 1 st vitlöksklyfta. 1 st vitlöksklyfta
Stekt gös med vitlöksbröd!

Stekt gös med vitlöksbröd!

Stekt gös smakar jättebra tillsammans med vitlöksbröd, sallad och en god senpassås, enkelt och snabblagat
Brynt gös med katrinplommonvinägrett

Brynt gös med katrinplommonvinägrett

Finhacka vitlöken och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull. Förbered under tiden gösen. Koka sedan vitlökssmöret på medelhög temperatur tills det är lätt brynt
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Skala och dela fänkål, schalottenlök, morot och vitlök. Filea gösen och ta av skinnet, som sparas. vitlöksklyfta