1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj ur fisken oc. 1 hel gös
timjan, färsk. Tillsätt vitlök, timjan och fänkålsfrön. Servera tillsammans med aioli och färsk timjan. Tillsätt den silade buljongen, salt, piri piri och timjan
kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. 2 dl färska örter, t ex dill, persilja, timjan. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
gös, havtorn och sockervadd, ypperlig service och fantastisk personal. Mortla kumminfrö, spiskummin, koriander, chili, timjan, svartpeppar och kardemumma
Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. några färska timjankvistar alt. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. 1 gös, skrovet av (gälarna borttagna). 1 0,5 tsk torkad timjan. 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar). Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
Krydda med salt och timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan