Gös timjan recept

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Timjanhalstrad gös med kål

Timjanhalstrad gös med kål

Fjälla gösen och lägg några snitt i skinnet. Låt det få fin färg, salta, peppra och lägg en kvist timjan över
Halstrad gös med puré på morot

Halstrad gös med puré på morot

Vakuumförpacka morot, vitlök, koriander, kycklingfond, apelsin och timjan. timjankvistar. bitar miljöcertifierad Hjälmargös à 140 g
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Tillsätt kycklingfond, vin, timjan, persilja, lagerblad och pepparkorn. Filea gösen och ta av skinnet, som sparas
Stuvad fårticka med timjan LCHF

Stuvad fårticka med timjan LCHF

Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj ur fisken oc. 1 hel gös
Ugnsstekt hel fisk

Ugnsstekt hel fisk

kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. 2 dl färska örter, t ex dill, persilja, timjan. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

gös, havtorn och sockervadd, ypperlig service och fantastisk personal. Mortla kumminfrö, spiskummin, koriander, chili, timjan, svartpeppar och kardemumma
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

4 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan salt nymalen svartpeppar 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i lax och gös och låt endast första bubblan koka upp. några färska timjankvistar alt. Häll i 2 dl vitt vin samt grädde och lägg i saffran, timjan, salt och peppar, morötter, fänkål och låt koka i 5 minuter. 1 gös, skrovet av (gälarna borttagna). 1 0,5 tsk torkad timjan. 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar). Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin. Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
Fisk i paket

Fisk i paket

Krydda med salt och timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan