Gös olivolja recept

Gös med bakpotatis och räkröra

Gös med bakpotatis och räkröra

Olivolja. Det hela serveras till en smörstekt gös. Olivolja. 600 gram gös. 600 gram gös. Räkor, dill och rom i en krämig blandning till en het bakad potatis
Hel gös på liguriskt vis

Hel gös på liguriskt vis

Häll över olivolja och vin. 1 kg hel gös urtagen och fjällad. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fisken i en ugnssäker form
Halstrad gös med crème Ninon

Halstrad gös med crème Ninon

Olivolja. Salta och peppra gösen på båda sidorna. Lägg upp gösen och toppa med den sauterade sparrisen. gösfilé
Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

Gös och färskpotatissallad i folie med grillad citronsås

600 g gös, filead 500 g färskpotatis, små förkokta (eller delikatesspotatisar) 2 knippe salladslök 1 knippe dill (stor knippe) 500 g körsbärstomater (på kvist) 1 fänkål 5 citroner Ernsts fisksalt (eller salt och peppar) peppar 200 g smör 4 dl crème fraîche 4 msk olivolja färsk pepparrot
Tapenadebakad gös

Tapenadebakad gös

Bottna en ugnssäker form med olivolja. 600g gösfilé eller annan vit fiskfilé. Sätt ugnen på 175°C. Lägg fiskbitarna i formen
Stekt gös med vitlöksbröd!

Stekt gös med vitlöksbröd!

Blanda ihop olivolja och vitlök, bred blandningen på ena sidan på bröden, stek några minuter på var sida