Alla fiskar med kraftigt skinn, t ex gös, gädda, torsk, kan lagas på detta sätt. Pröva med en gaffel vid tjockaste delen av fisken om köttet lossnar från benen
Torskrygg med puré på rotselleri, sockerärtor & skiratsmör. Stekt vänergösmed ljummen löjromsås. Bra produkter och rena smaker, det kommer man långt med
Jag åt stekt gösmed potatis, sparris och skiratsmör. Jeans med hål. Gissa om det var skönt att tvätta av sig mjölet, smöret och frostingfläckarna och snofsa på sig lite vanliga kläder och dra ut på byn och käka
Det avsilade hacket kan du med fördel spara och använda i någon pastasås alternativt mixa ner lite av det i såsen eller servera en klick till fisken som du på bilderna ser att jag gjorde (här har jag dessutom en tanke om att man skulle kunna bre ut lite över fisken alternativt fylla någon plattare fisk såsom rödtunga eller till och medgösmed hacket och smör och servera som rullader – något att testa vidare framöver)
Stek sockerärterna snabbt i skiratsmör på hög värme. Medan cannellonin kokar halstras gösen i en het stekpanna med skinnet nedåt till skinnet fått ordentlig färg
Tillagning skiratsmör. Tillagning gös. Vrider man kastrullen en aning det sista, lurar man kvar bottensatsen, och får därmed ut mer av det klara smöret
jag åt en gudagod gös, smörstekt och serverad med rödbeta, primörmorot, rökt sidfläsk & skiratsmör. nu har ett år gått och förra veckan packade vi in oss i bilen med tält, sängtäcken, sommarväder och for mot Gränna