Gös med skinn recept

Stekt gös med kaprissås

Stekt gös med kaprissås

göfilé medskinn. Lägg upp sparrisen på tallrikar, lägg på gösen och potatispurén. Späd eventuellt med mjölk om purén är för stabbig, smaka av med salt och vitpeppar
Timjanhalstrad gös med kål

Timjanhalstrad gös med kål

Fjälla gösen och lägg några snitt i skinnet. Salta och halstra på skinnsidan i lite smält smör.   Låt det hela puttra till och gaffelmosa kålen med några klickar kallt smör tills den känns lätt krämig och blir så god
Grillad gös med spenat och beurre blanc

Grillad gös med spenat och beurre blanc

600-800 g gösfilé (gärna medskinnet kvar). Beurre blanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar