Gös med blåmusslor recept

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Njut med bröd. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)
Evert Taubes fisksoppa

Evert Taubes fisksoppa

2 kg torsk (gös eller vitling - hel fisk) 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 kruka färsk persilja 1 kruka färsk dill 1 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk vitpepparkorn salt 3 potatisar, skurna i skivor 0,5 kg blåmusslor 2 morötter 1 msk smör 2 äggulor 1 dl vispgrädde 1 knippe gräslök
Evert Taubes fisksoppa

Evert Taubes fisksoppa

Filéa fisken och lägg ben och huvuden i en gryta med kallt vatten. Skiva löken vitlöken och potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med persilje- och dillstjälkarna, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt samt den skalade potatisen
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Smaksätt med citron- och apelsinsaft, salt och peppar. Stek den i olivolja i en stekpanna, avsluta med lite
Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

1 kg blåmusslor. 400 g vita fiskfiléer t ex gös, abborre, gädda. Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet
...fiskrecept var det ja!

...fiskrecept var det ja!

Tänkte jag ska börja med fiskgryta. Tillsätt apelsinsaft och -skal och smaka av med salt och peppar. Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli

Krämiga kokosnudlar med blåmusslor, räkor och stekt gös

Toppa med fisk och räkor med skal och strö över furikake. Smaka av med 2 krm salt. Stek fisken först med skinnsidan ner i 1 msk smör 2–3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt. Smaka av med 2 krm salt. 4 portionsbitar Stek fisken först med skinnsidan
Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

t ex gös. Servera med bröd. 1 kg blåmusslor. Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert
Hotell Borgholm

Hotell Borgholm

Till förrätt var det smörstekt gös, saltbakad purjolök, selleripuré och blåmussla. En oas med både innergård och egen kryddträdgård

Italienska fiskarhustruns soppa

gös. t ex hjärt- och blåmusslor. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna och skär dem i bitar. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg

Seafood noodles

hälleflundra eller gös. Dekorera med färsk koriander, klyftor av lime och strö över lite sesamfrön. 8 blåmusslor. 12 räkor med skal

Fisksoppa

gös eller vitling. Filéa fisken och lägg ben och huvuden i en gryta med kallt vatten. Skiva löken vitlöken och potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med persilje- och dillstjälkarna, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt samt den skalade potatisen

Krämig fisk- och skaldjursgryta

Ta upp musslorna med hålslev. Lägg i räkor och musslor, några med skal. Hetta upp utan att koka och smaka av med salt och peppar och strö över