Vi har inte riktigt kommit igång med storfisket ännu, så i helgen,när det vankades svärföräldrar på besök, köpte min sambo en hel gös från Ringsjö Fisk, färsk så den nästan sprattlade i påsen
gös eller sej). Krydda med salt och svartpeppar. Basilikacrème & Bröd. Smaka av med salt och peppar. Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare
Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilémed ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Skala citronen med en potatisskalare. Gösen ska sedan pocheras. Blanda därefter en marinad av saft från citron, vitvinsvinäger, basilika, vin, vitlök, paprika, schalottenlök och lagerblad i bitar
sej eller gös). Blanda parmesanosten och basilikan. Häll av potatisen, mosa med en potatisstamp, tillsätt den varma mjölken och flytande Milda guld med smak av smör
Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vitt vin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
ex basilika, dill eller persilja. Rissolépotatis med jordärtskockor. Stek den kokta potatisen tillsammans med jordärtskockorna i omgångar i smör tills de börjar bli gyllenbruna
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
Lägg i gösfiléernamed skinnet nedåt. Dags att steka gösen. Kolla även om det sitter ben i mitten - dra ut med tång eller skär då bort dessa längs halva filén så det blir likt en byxa