Gös med ansjovis recept

Gräddbräserad gös

Gräddbräserad gös

600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt. 600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt
Panerad gös med ansjovisgrädde

Panerad gös med ansjovisgrädde

br />Mosa ansjovisfiléernamed en gaffel. Häll upp mjöl med lite salt och peppar på en tallrik. Blanda ansjovismed grädden och låt koka tills grädden kokat ihop något
Dagens meny: rutten fisk...?

Dagens meny: rutten fisk...?

Abborre (insjö)Ansjovis/SkarpsillBlåmusslor och ostron (odlade)Flundra/SkrubbskäddaGädda (insjö)Gös (insjö)Havskräfta (burfångad)HokiHummerKrabba (burfångad svensk)KungskrabbaMakrillMultePilgrimsmusslor (odlade eller handplockade)Sej/GråsejSill/StrömmingTorsk (Barents hav/Östersjön) Inte okej
Frankrike på bordet

Frankrike på bordet

Blanda dem med spenat, tomater, oliver, bönor och ansjovis och lägg upp på fyra tallrikar. Små mumsiga aptitretare med rötterna i nordöstra Frankrike, extra lättgjort med färdig pizzadeg

Smörstek gös med ansjovissås & råraka

Efter en vecka medmedelmåttig till dålig matlagning som det inte är värt att skriva om här föll valet på ett fiskrecept medgös på fredagskvällen

Gös med ansjovissås

- Dubbelpanera gösen i mjöl, ägg, skorpsmulor. - Smaka av medansjovisspad, salt, peppar. - Servera med kokt potatis, morötter och färsk gurka

Helstekt gös med tomat och chèvre

Hacka ansjovisfiléerna. Rensa gösen. Fjälla fisken, skölj den väl och torka med hushållspapper. Blanda ansjovis, tomat, lök, vitlök och basilika

Dagens Recept: Fiskfiléer i kryddsås

(torsk, kolja, gös, gädda). Här fina fiskfiléer med god, kryddig sås. Senap, pepparrot eller ansjovis är några förslag på smaksättning

Dagens recept: Ugnsstekta gösfiléer

Du kan smaksätta fisken med ett par ansjovisfiléer. Späd gärna med litet varm grädde mot slutet av stekningen, så får du en fin sky

Midsommarmat i sista stund

Vill man inte grava gösen kan man gärna halstra den på glödbädden tillsammans med en god rosmarinrub eller smörsteka gösfilén och servera med grönsaker i säsong som jag skrivit om tidigare här på sidan