Gös med sidfläskfylld kroppkaka, brynt smör och plockade örter. Lättrökt lax, matjessill och löjrom med smetana, rostade kavringsmulor, krasse, dill och gräslök
Toppa med lite löjrom och kräftstjärtar. Skagen på kräftstjärtar med avokadocreme på kavring1 burk kräftstjärtar 4 avokado, mixade 2 dl gräddfil saften från 1 citron salt 10 skivor kavring 200 g löjrom Blanda avokadon med creme fraiche, citronsaft och salt. Gös med gnocchi, grön sparris och citronvinägrett 4 st gösfiléer, (à ca 150 g) 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymald Gnocchi. 200 g löjrom. 4 st gösfiléer
Till fördrinken, som bestod av champagne från Delmas, Cuvée passion, 2008, åt vi rostat tunnbröd, med Kalix löjrom, creme fraiche, dill och pepparrot, samt en tunt skivad rökt renstek som jag fått av släkten i Lycksele. Eller de andra gjorde det, medan jag smörstekte gösen, och Andreaz serveradevinet till varmrätten, Weininger, Grüner Weltliner från 2008, Österrike
Löjrom. Och vill du göra detta till en exklusiv måltid lägger du före serveringen upp några klickar löjrom, en och annan "regndroppe" av ramslök-pesto och några kvistar färsk dill och körvel