Pressa öven saften från citronen, häll på grädden och gräslöken. 4 gösfiléer. 0,5 kruka gräslök, hackad. 4 gösfiléer 1 citron 3 dl grädde 50 g smör 0,5 kruka gräslök, hackad En bit pepparot salt peppar 12 potatisar Dill, till servering
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Krämig kräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt
Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida. 600 g gösfilé med skinnet kvar. 2 msk grovhackad färsk gräslök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g gösfilé med skinnet kvar 1 tsk salt Sås. 1 schalottenlök 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin 2 dl Arla® vispgrädde ½ dl Arla Köket® smetana 2 dl hackad färsk dill 2 schalottenlökar 100 g rökt fisk t ex sik 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kokta ägg 2 msk grovhackad färsk dill 2 msk grovhackad färsk gräslök 4 msk Arla Köket® smetana ½ tsk salt ½ krm vitpeppar 1 gurka 1 tsk flingsalt
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Krämig kräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt
Jag plockade fram receptet på Gös a´la creme och rätten blev en given succé. Gös á la creme. 600 g gösfilé (eller annan vit fisk). 3 msk hackad gräslök. Kram Karin 600 g gösfilé (eller annan vit fisk). 3 msk hackad gräslök