Kärna ur och finhacka chilin. Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
gös, havtorn och sockervadd, ypperlig service och fantastisk personal. Mortla kumminfrö, spiskummin, koriander, chili, timjan, svartpeppar och kardemumma
Ugnsbakad gös. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 750g plommon 350g gul lök 125g russin 250g råsocker 1/2 msk finhackad chili 2 msk gula senapsfrön 3 dl äppelcidervinäger 1 kanelstå. 1 hel gös. 1/2 msk finhackad chili
Finhacka chili och vitlök. Vänd i chili, vitlök, tomatpure och stek lite till. 4 portioner 600 g fiskfilé (torsk, laxfilé, gös eller kolja funkar jättebra. Jag tog torskfilé) 1 st lime 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-3 st färska chili (justera hetta efter smak eller uteslut chilin) 1 röd paprika 1 grön paprika 2 msk tomatpuré 400 g krossad tomat 400 g kokosmjölk 2 tsk spiskummin 2 tsk chili- eller paprikapulver 1 liten knippe finhackad färsk koriander Salt & peppar Olja till stekning Garnering (valfritt). 1-3 st färska chili. 2 tsk chili
Kärna ur och finhacka chilin. Skär fiskfilén i mindre bitar och mixa till slät färs med ingefära, chili, vitlök, kokosgrädde, äggvita, fisksås och salt
12 tsk hackad röd chili. 11–1 ½ tsk finhackad röd chili. 11 strimlad chili. 11 röd chilifrukt. 1 eller 2 lite större à ca 750 g (t ex Seabream, Uer eller Gös)