Gös bönor recept

Stekt gös med cayennestuvade bondbönor

Stekt gös med cayennestuvade bondbönor

Gösfilé. Bondbönor. Salta och peppar gösen, stek den i smör cirka två minuter på varje sida. Koka de frysta bönorna i saltat vatten, kyl ned i kallt vatten och skala dem
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Till fisk passar de flesta grönsaker som ärter, bönor, spenat, grönkål, broccoli och selleri. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller
GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

GRATINERAD GÖS MED RÖDBETSSALLAD

Man hör vad andra har gjort för godsaker hemma, en vän kommer med färsk larsmogös, man bläddrar i en gammal Allers i väntrummet eller nappar åt sej Etiketten från Alko, när man veckohandlar
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Cono Sur Blogger competition 2015

Cono Sur Blogger competition 2015

Cattis & Karin preparerar Rimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion och forellrom. Här förbereds Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse & picklad scharlottenlök

Matrelaterad historia - blandat

Gösfilé à la Richelieu, - Richelieu. * Turkiska bönor skars och saltades in. Gösfiléer i frityr med remuladsås
Grillad gösfilé med bönbearnaise

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Låt bönorna rinna av och skölj dem väl, mixa dem till en puré. Grillad gös. Blanda ner bönorna i såsen och krydda med dragon, salt och peppar
Stekt gös med kantarellsås

Stekt gös med kantarellsås

Kantareller och skärbönor är ett perfekt tillbehör till den fina fisken. Äntligen en god gös till på sidan

Ostbakad gös med vit bönkräm

Skölj bönorna i en sil. Skär gösfilén i portionsbitar, salta och peppra och lägg i en smord ugnsfast form

Halstrad gös med krassesås

Skär av ändarna på bönorna. Skär gösfiléerna i portionsbitar. Stek bönorna på medelvärme ett par minuter
Halstrad gös med het sallad och citrondressing

Halstrad gös med het sallad och citrondressing

Sautera eblyn tillsammans med bondbönorna i lite olivolja, låt svalna. Halstra gösen i het stekpanna. )Dela tomaterna och vänd försiktigt ner dem tillsammans med eblyn och bönorna, tillsätt även den blancherade sellerin

Gös med täcke av zucchini

1 burk Vita bönor i tomatsås. Skär fisken i kotlettbitar. Skölj och torka med hushållspapper. Läggåt sidan