Gösfilé. Bondbönor. Salta och peppar gösen, stek den i smör cirka två minuter på varje sida. Koka de frysta bönorna i saltat vatten, kyl ned i kallt vatten och skala dem
Till fisk passar de flesta grönsaker som ärter, bönor, spenat, grönkål, broccoli och selleri. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller
Man hör vad andra har gjort för godsaker hemma, en vän kommer med färsk larsmogös, man bläddrar i en gammal Allers i väntrummet eller nappar åt sej Etiketten från Alko, när man veckohandlar
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Cattis & Karin preparerar Rimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion och forellrom. Här förbereds Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse & picklad scharlottenlök
Sautera eblyn tillsammans med bondbönorna i lite olivolja, låt svalna. Halstra gösen i het stekpanna. )Dela tomaterna och vänd försiktigt ner dem tillsammans med eblyn och bönorna, tillsätt även den blancherade sellerin