Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
gåslever på toast. Med doft av äppelskrutt och ett vin i perfekt balans var detta en utmärkt start. Rik, frisk och ung, härligt brödig med en perfekt elegans och underbar mineralitet som gifte sig som en smäck med gåslever på toast och ål från bondens marknad samt lax på julbordet men även med skinka, sylta mm
Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Dessutom (bäst av allt) hade han med sig lite goda korvar och en burk gåslever. Igår blev det lite goda korvar, skinka och vin istället, inte dumt det heller och väldigt lyxigt en tisdagkväll =)
Både vinet och gåslevern fick vi av vår franska granne - importerat direkt från Frankrike. Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
Servera gärna ett glas torrt mousserande vin eller champagne till gåslevermoussenHälsar Jeanette på. Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar