Gåslever vin recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Jullunch 2012, en minnesruna

Jullunch 2012, en minnesruna

gåslever på toast. Med doft av äppelskrutt och ett vin i perfekt balans var detta en utmärkt start. Rik, frisk och ung, härligt brödig med en perfekt elegans och underbar mineralitet som gifte sig som en smäck med gåslever på toast och ål från bondens marknad samt lax på julbordet men även med skinka, sylta mm

Last stop: Paris! Del 2

Karameliserad gåslever med grillad röd paprika, så sjukt gott att jag nästan ville dö av lycka. Ett gott vin med gröna grillade pimentos

Retour en Suède

Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen

Bröllopsdag

Dessutom (bäst av allt) hade han med sig lite goda korvar och en burk gåslever. Igår blev det lite goda korvar, skinka och vin istället, inte dumt det heller och väldigt lyxigt en tisdagkväll =)
Château du Levant

Château du Levant

En helg åkte vi till Möllans ost och köpte alla favoritostarna och tänkte stanna till på Systembolaget för att få tag i vinet

Sunday Champagne Brunch på Indigo Pearl!

Vi ställde klockan o gick upp för att äta lite frukost runt 8-tiden. När jag tittade på klockan som jag inte ställt om från svensk tid stod det 02
Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Både vinet och gåslevern fick vi av vår franska granne - importerat direkt från Frankrike. Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Förutom på vintern då kossorna stod i sin, krävdes att mjölken skulle göras hållbar
Gulddraken 2018

Gulddraken 2018

Dels ett rågbröd med typ gåslever men gjord på kikärtor och toppat med morots(. Vitt och rött vin. Mängder med rött vin, vitt vin, skumpa och öl
Intervju med Johan Magnusson

Intervju med Johan Magnusson

Jag gjorde en riktigt god med kalkonkött, gåslever och vin som blev fantastisk – en superb kombination av smaker
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Så klart...

Så klart...

Vanligt på förrättsmenyn är gåslever, något som vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle prova eller inte

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Servera gärna ett glas torrt mousserande vin eller champagne till gåslevermoussenHälsar Jeanette på. Gåslevern är inte av fransk majsmatad sort utan en helt normalstor lever från välbehandlade fåglar