Gåslever smör recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Ostron på tre sätt

Ostron på tre sätt

När det har kokat ihop lite ta det från värmen och klicka i 50 g smör i tärningar. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Kärnat smör var endast avsett för fest, isterflott var det vanliga till vardag
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

Smörj en ugnssäker form med smör. GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen
Fredagstips!

Fredagstips!

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Clubba

Clubba

Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Till denna sjukt goda macka körde jag ett lantbröd som jag stekte på i smör och lite vitpeppar och bredde sedan över en ordentlig klick underbar dijonsenap
Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Gåslever med tillbehör och dito med skagenröra. 50 gram rumsvarmt smör. 50 gram smör. 150 gram smör. 50 gram rumsvarmt smör. 50 gram smör. 150 gram smör

Falsk Gåslever

Blanda upp leverpastejen med mjukt smör, vinblandningen, valnötterna, salta & peppra. smör. Smält gelatinet med vinet, spriten & sockret på låg värme

Tournedos Rossini

Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos. Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel