Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
När det har kokat ihop lite ta det från värmen och klicka i 50 g smör i tärningar. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
Ostronen från Bassin de Thau med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
Smörj en ugnssäker form med smör. GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen
an och lägg i smöret* Stek köttet och vänd det när det fått fin yta. * Lägg upp oxfileten på ett kronärtskockshjärta, dekorera med de avkokta fikonen på ena sidan och en klick fin gåslever på andra sidan
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Till denna sjukt goda macka körde jag ett lantbröd som jag stekte på i smör och lite vitpeppar och bredde sedan över en ordentlig klick underbar dijonsenap
Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos. Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel