Gåslever ägg recept

Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Gyulai – godaste ungerska korven

Gyulai – godaste ungerska korven

), paprikapulver, parprikakrämer, gåslever, bigaråsylt, kvittenssylt, kastanjepuré, godis & snacks som grillade jordnötter i karamell, császármorzsamix
Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Under mitt liv har jag har uppskattat att äta allt från den finaste gåslever till en torkad fisk i en hydda i Afrika
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja

Socker- och glutenfria chokladbiskvier

På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Smör var sovel, att lägga både smör eller isterflott samt ost på brödet var otänkbart
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Clubba

Clubba

Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Letade runt i kylskåpet efter något vettigt att göra frulle av men kombinationen ägg, ingefära, tacosalsa var inte så lockande
Bloom in the park Malmö

Bloom in the park Malmö

Efter fiska smaker var det tid för gåslever & glass. Nummer tre innehöll bland annat ägg, vit tryffel, oliver & trattkantarell

Det blev bara pannkaka av allt...

En orgie i god mat och goda viner, första platsen tar gåslever med champagne och tätt efter kommer en alldeles gudomlig Boeuf Bourgogne Mums

Wienerköket 17

Och framför allt den berömda ungerska gåslevern, som serveras som en delikatess på matbord över hela världen, oftast som en mycket fin aptitretare