Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Ostronen från Bassin de Thau med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Fokus på sprit och fest hade faktiskt skiftat till cravings efter tryffelsalami och gåslever). Letade runt i kylskåpet efter något vettigt att göra frulle av men kombinationen ägg, ingefära, tacosalsa var inte så lockande
Lägg en bit gåslever i mitten och pensla kanterna med lite vatten. (äggula, olja, vatten, mjöl & salt) Mjölmängden kan variera något, degen skall bli som små pärlor