Gås vitlök recept

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Skala och skiva morot, lök och vitlök. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Pseudoungersk paprikagryta på gås

Pseudoungersk paprikagryta på gås

Hacka lök och vitlök och strimla paprika och stek i lite av gåsens eget fett. Gås är en stor fågel, men när man har tagit bort fett och ben så återstår mindre kött än vad man kan tro
Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Låt rosmarinen och vitlöken steka med. 2 vitlöksklyftor, hela. 2 msk gås- eller ankfett. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela. 2 msk gås- eller ankfett
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka.  Fikonsås till stekt ankbröst2 msk hackad gul lök1 liten vitlöksklyfta, fnhackad1 skiva bacon, finstrimlad½-1 tsk vitpepparkorn, krossade1 morot, finhackad2 msk vetemjöl1½ dl madeira1 dl + 2 msk rött vin2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong3+2 strimlade torkade fikon½ tsk timjan3 msk hackade persiljestjälkar½ lagerblad1 msk kinesisk soja1 msk smörFräs lök, vitlök, pepparkross, bacon och morot i smör. 1 liten vitlöksklyfta
IFD - inflammationsdämpande kost

IFD - inflammationsdämpande kost

Ekologiskt nötkött, gås och anka går bra. lök av alla slag, vitlök, chilipeppar, spenat, gröna grönsaker, sötpotatis, morötter och linser
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Grillade revben, helt enkelt!

Grillade revben, helt enkelt!

Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Ett smörgåspålägg som är som en slags trådig paté och som här av fläskkött, men även av anka, gås och fisk finns
Motverkar inflammationer i kroppen

Motverkar inflammationer i kroppen

Nötkött, gås och anka går bra. Lök, vitlök, chilipeppar, spenat, gröna grönsaker, sötpotatis (jams), morötter, linser är bra
Indisk kycklinggryta utan våfflor!

Indisk kycklinggryta utan våfflor!

Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
Ullas kycklingpaj

Ullas kycklingpaj

Bryn svamp, lök, vitlök och paprika. 1 vitlöksklyfta. Dela den färdiggrillade kycklingen i små bitar. Blanda i 3 dl kaffegrädde
Köttfärsgryta med choklad

Köttfärsgryta med choklad

Det var Mårtensafton igår, och enligt sann skånsk tradition ska det så klart firas med en traditionell Gåsamiddag, vilket innebär leversnittar, helstekt gås och skånsk äppelkaka

IFD=autoimmun/AIP=anti-inflammatorisk kost och paradoxer

Nötkött, gås och anka går bra. Gurkmeja, vitlök, ingefära och persilja är några exempel. Persilja och vitlök är det däremot helt fritt fram med och något du bör inkludera dagligen
Confit Byaldi

Confit Byaldi

på anka och gås som kokas i sitt eget fett.  Skvätt över olivolja, strö över den finskivade vitlöken och timjan
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Stek tillsammans med hackad schalottenlök och vitlök. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Tonfiskbullar från Italien

Tonfiskbullar från Italien

Franska köket i all ära, men om du föredrar fisk och färska råvaror framför stoppade gåsar och råbiff så föreslår jag italienskt