Skala och skiva morot, lök och vitlök. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Hacka lök och vitlök och strimla paprika och stek i lite av gåsens eget fett. Gås är en stor fågel, men när man har tagit bort fett och ben så återstår mindre kött än vad man kan tro
Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom
Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
Det var Mårtensafton igår, och enligt sann skånsk tradition ska det så klart firas med en traditionell Gåsamiddag, vilket innebär leversnittar, helstekt gås och skånsk äppelkaka
Nötkött, gås och anka går bra. Gurkmeja, vitlök, ingefära och persilja är några exempel. Persilja och vitlök är det däremot helt fritt fram med och något du bör inkludera dagligen
Stek tillsammans med hackad schalottenlök och vitlök. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite