Gås rosmarin recept

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling). Jo, nu ska du tillreda gås eller kalkon
Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Låt rosmarinen och vitlöken steka med. Lägg i timjan/rosmarin och salta och peppra generöst. 4 rosmarinkvistar. 2 msk gås- eller ankfett. 2 kvistar timjan och/eller rosmarin. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela. 2 msk gås- eller ankfett
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött

Örtgravad tjälknöl på kanadagås

Kanadagås, liksom andra gäss kan vara sega att äta. Kan också med fördel användas som kallskuret till en förrätt, eller som smörgåspålägg
Ayla och Christins gåsamiddag

Ayla och Christins gåsamiddag

Gås1gås (ca 4 kg) 2 msk salt 1 msk svartpeppar, nymalen 3 röda äpplen (royal gala) 10 katrinplommon 10 torkade aprikoser steksnöre. 1Potatis15 delikatesspotatisar rosmarin salt peppar. 1Brysselkål15 brysselkål 2-3 msk gåsfett 1 msk smör salt. 1Sås2 schalottenlökar 1 dl gåsfett 1 dl vispgrädde 1 dl portvin 1 dl madeiravin färsk timjan salt peppar
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning

Confiterad vildgås.

(canadagås eller grågås). (eller smält ank eller gåsfett). 1 ½ kg bröstfilé och lår från vildgås. 3 msk hackad färsk rosmarin

Gåsmiddag med tillbehör

rosmarin. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning

Ugnsstekt hel kyckling

Lägg persilja inuti kycklingen, gärna också ett par citronklyftor, doppade i dragon eller rosmarin. dragon eller rosmarin

Wienerköket avsnitt 11

Bönderna älskar stekt gås med rödkål och under jakttiden får man en underbar stekt rapphöna. Kapunen serveras ofta fylld med sin egen lever (kryddad med rosmarin, persilja, mejram, peppar och utblandad med bröd) eller med kastanjer