Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
lever från gås. persiljekvistar, rosmarin som man binder ihop och låter sjuda med maträtten. Här kommer lite bra och ha saker i köket när ni läser recept
rosmarin. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
Bönderna älskar stekt gås med rödkål och under jakttiden får man en underbar stekt rapphöna. Kapunen serveras ofta fylld med sin egen lever (kryddad med rosmarin, persilja, mejram, peppar och utblandad med bröd) eller med kastanjer