Gås rödvin recept

Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

 Vi tänkte testa ett nytt recept, en variant med pumpa och rödvin. Förra året åt vi Mårten gås - meny på Djuret
Svartsoppa

Svartsoppa

Servera med krås av gås, kokta äppelklyftor och katrinplommon. 4 dl gåsblod. 3 msk rödvin. Vispa samman blod, vetemjöl och vinäger

Helstekt gås med rödkål och gräddsås

Fyll på med rödvinsvinäger, rödvin, salt, socker och kryddor. Gåsen. Rör om flera gånger under koktiden och kontrollera att det alltid finns vätska i rödkålen, om det blir torrt, fyll på med rödvin
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
Gåsamiddag: en genväg

Gåsamiddag: en genväg

En riktig gåsamiddag har en viss bankettaktig kvalitet som både är en lockelse och en smula avskräckande

Ugnsstekt gås

rödvin. Ta ut fågelns inkråm, brukar ligga i påse i gåsen. Kvarta tvättade apelsiner och äpplen, varva dem med plommon och örter i gåsens inre

Gåsmiddag med tillbehör

rödvin. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning

Mustig kycklingsås

Tillsätt kalvfond och rödvin. Skala morot, lök och rotselleri. Skär och hacka dem i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter

Wienerköket avsnitt 11

Bönderna älskar stekt gås med rödkål och under jakttiden får man en underbar stekt rapphöna. Det röda vinet från Burgenland är Österrikes enda goda rödvin

Svartsoppa

Krås av gås. Gåsleverkorv. Serveras med krås, gåsleverkorv, kokta äppelklyftor och katrinplommor och till dryck en inte alltför söt madeira eller sval glögg

Wienerköket 16

Man gör den oftast på kalv men man kan också använda oxkött, får, vilt, gås, anka eller svinkött. Nu för tiden öppnar man gärna måltiden med en inte så traditionell men mycket välsmakande fruktsoppa som kokas på sura körsbär, rödvin och grädde