Gås persilja recept

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Köttfärsgryta med choklad

Köttfärsgryta med choklad

Det var Mårtensafton igår, och enligt sann skånsk tradition ska det så klart firas med en traditionell Gåsamiddag, vilket innebär leversnittar, helstekt gås och skånsk äppelkaka

IFD=autoimmun/AIP=anti-inflammatorisk kost och paradoxer

Nötkött, gås och anka går bra. Gurkmeja, vitlök, ingefära och persilja är några exempel. Persilja och vitlök är det däremot helt fritt fram med och något du bör inkludera dagligen
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja. persilja, grovt hackad. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja. persilja, grovt hackad. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt

Thanksgiving med Kalkon!

Kalkon har vi faktiskt inte provat på tidigare, annars har vi testat både struts, gås, vildand och jag vet inte allt
Champagnevänliga förrätter på nyår

Champagnevänliga förrätter på nyår

Så här gör du en god hallonsås till gås eller anklever. 400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration
Confit Byaldi

Confit Byaldi

på anka och gås som kokas i sitt eget fett.  Tillsätt tomaterna, deras juice, timjan, persilja och lagerblad
Tonfiskbullar från Italien

Tonfiskbullar från Italien

Franska köket i all ära, men om du föredrar fisk och färska råvaror framför stoppade gåsar och råbiff så föreslår jag italienskt
Confit Byaldi

Confit Byaldi

på anka och gås som kokas i sitt eget fett.  Tillsätt tomaterna, deras juice, timjan, persilja och lagerblad

Matäventyr på Gotland

Grå Gåsen i Burgsvik har vi inte besökt tidigare. Tillsätt ost, citronskal och persilja och låt allt bli varmt
Året 2013

Året 2013

Vi slutade att köpa smörgåsskinka, och använde annat till pålägg. Det var även dags att skörda, persilja, morötter, rödbetor m

Husmoderns köksalmanack 1968

Vi ska äta en gås för att minnas hur det gick för biskopen Martin när han ville slippa bli biskop. vi uppmanas att använda den billiga purjolöken som vintergrönt, klippt över maten, istället för persilja

Stekt gås med vinbär Fyllning

I en stor bunke, kombinera lök mixutre, ströbröd, vinbär, mandel, persilja, salvia, salt och peppar. en gås avger mer fett under stekning än de flesta andra fjäderfän