Gås olivolja recept

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Häll på olivoljan och sen så saltar du och pepprar lite. Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling)
IFD - inflammationsdämpande kost

IFD - inflammationsdämpande kost

Ekologiskt nötkött, gås och anka går bra. kokosolja, olivolja, rapsolja, hasselnötsolja, avokadoolja, hampfröolja och mandelolja
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Ett smörgåspålägg som är som en slags trådig paté och som här av fläskkött, men även av anka, gås och fisk finns
Motverkar inflammationer i kroppen

Motverkar inflammationer i kroppen

Nötkött, gås och anka går bra. Är lätt inflammationsfrämjande så krydda alltid med någon IFD-krydda och raps- eller olivolja för att kompensera

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring

Örtgravad tjälknöl på kanadagås

Pensla köttet med olivoljan. Kanadagås, liksom andra gäss kan vara sega att äta. Kan också med fördel användas som kallskuret till en förrätt, eller som smörgåspålägg

Örtgravad tjälknöl på kanadagås

Pensla köttet med olivoljan. Kanadagås, liksom andra gäss kan vara sega att äta. Kan också med fördel användas som kallskuret till en förrätt, eller som smörgåspålägg
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Fräs kålen i lite olivolja eller gåsfett i en stor gryta. Gåsen. Gåsfett eller olivolja. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan
Sallad på juldagsrester

Sallad på juldagsrester

Använd ank-, gås- eller kalkonkött. Kall gås, anka eller kalkon, i strimlorSaltTorkade tranbärKinesiska fem kryddorHonungBlandade salladsbladRödlök, i tunna skivorGranatäppelkärnorBlanda alla ingredienser till dressingen, smaka av
Ankbröst med balsamsky & färska fikon

Ankbröst med balsamsky & färska fikon

Nej, ge mig en anka, gås eller varför inte en tjäder så blir jag lyckligare. Lägg rotsakerna i en ugnsfast form, häll över stekfettet från ankan och ev lite olivolja

Antiinflammatorisk vs inflammatorisk kost

Nötkött, gås och anka går bra. Olivolja och rapsolja. Hej på er. Visst är det härligt med fredag. Jag tänkte ägna detta inlägg till att skriva vad inflammation kan ge för konsekvenser för oss - och hur vi ska äta för att undvika att få inflammationer i kroppen
Confit Byaldi

Confit Byaldi

på anka och gås som kokas i sitt eget fett. I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
Confit Byaldi

Confit Byaldi

på anka och gås som kokas i sitt eget fett. I det här receptet tillagas grönsakerna i olivolja. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
Jesus, vilka dagar!

Jesus, vilka dagar!

Närmare bestämt en dryg halv kubik flis blev det, efter att jag ägnat timtal av dagen åt att um­gås med käre Konrad

Gåsmiddag med tillbehör

Fräs kålen i lite olivolja eller gåsfett i en stor gryta. Gåsen. gåsfett eller olivolja. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan