Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
(canadagås eller grågås). (eller smält ank eller gåsfett). 1 ½ kg bröstfilé och lår från vildgås. Blanda de hackade ingredienserna med kryddorna och saltet
hela nejlikor. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
Ta ur halsen och inkråmet ur gåsen och klipp av vingspetsarna, (används vid tillagning av sås). Gnid in gåsen invändigt och utvändigt med salt och socker
Krås av gås. Gåsleverkorv. Serveras med krås, gåsleverkorv, kokta äppelklyftor och katrinplommor och till dryck en inte alltför söt madeira eller sval glögg