Gås morot recept

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Skala och skiva morot, lök och vitlök. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling). Jo, nu ska du tillreda gås eller kalkon
Anksnack

Anksnack

Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. morot och rotselleri, tärnade
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka.  Fikonsås till stekt ankbröst2 msk hackad gul lök1 liten vitlöksklyfta, fnhackad1 skiva bacon, finstrimlad½-1 tsk vitpepparkorn, krossade1 morot, finhackad2 msk vetemjöl1½ dl madeira1 dl + 2 msk rött vin2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong3+2 strimlade torkade fikon½ tsk timjan3 msk hackade persiljestjälkar½ lagerblad1 msk kinesisk soja1 msk smörFräs lök, vitlök, pepparkross, bacon och morot i smör. 1 morot
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Matsedel vecka 46

Matsedel vecka 46

Igår, som jag nämnde, fira vi Mårtensafton med en traditionell skånsk gåsamiddag hemma hos min svägerka
Motverkar inflammationer i kroppen

Motverkar inflammationer i kroppen

Nötkött, gås och anka går bra. Morotsjuice, tomatjuice, svart eller grönt te, örtte, källvatten. IFD-maten som lindrar inflammation

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Dagens recept: Sprängd fågel

Dagens recept: Sprängd fågel

Tillsätt morot, lök och kryddor. DAGENS RECEPT 14-10-17SPRÄNGD FÅGELPröva att spränga en kalkon, gås eller annan fågel och festa på i Allhelgonahelgen eller till Mårtens afton. 6 - 8 portioner1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kgIngnidning. Till varje liter vatten1 bit morot1 bit gul lök eller purjolök2 vitpepparkorn½ lagerblad persiljaTorka av fågeln in- och utvändigt. Sjud under lock 1 - 1½ timme för kalkon och 1½ - 2 timmar för gås. 1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kg
Att göra det bästa av sina rester!

Att göra det bästa av sina rester!

Jag tror att kött som anka, gås och viltkött hör till denna kategori. Jag använde de grönsaker jag hade hemma hjärtsallad, rödkål, en tunn purjolök från grönsakslandet och en liten morot
Mjölkfri matsedel vecka 45

Mjölkfri matsedel vecka 45

Vi var på gästis igår och avnjöt en härlig måltid och det blev alldeles för mycket mat, men gud vad gott det är att äta gås
Helstekt gås - Gåsmiddag del 2

Helstekt gås - Gåsmiddag del 2

Nu kommer vi till gåsen. Utbudet var skralt, det fanns endast en gås i frysdisken och skramlade. Tvätta av gåsen lite, det kan finnas lite fjädrar och sådant kvar