Skala och skiva morot, lök och vitlök. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
2 msk gås- eller ankfett. 2 msk gås- eller ankfett. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Tillsätt morot, lök och kryddor. DAGENS RECEPT 14-10-17SPRÄNGD FÅGELPröva att spränga en kalkon, gås eller annan fågel och festa på i Allhelgonahelgen eller till Mårtens afton. 6 - 8 portioner1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kgIngnidning. Till varje liter vatten1 bit morot1 bit gul lök eller purjolök2 vitpepparkorn½ lagerblad persiljaTorka av fågeln in- och utvändigt. Sjud under lock 1 - 1½ timme för kalkon och 1½ - 2 timmar för gås. 1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kg
Jag tror att kött som anka, gås och viltkött hör till denna kategori. Jag använde de grönsaker jag hade hemma hjärtsallad, rödkål, en tunn purjolök från grönsakslandet och en liten morot
Nu kommer vi till gåsen. Utbudet var skralt, det fanns endast en gås i frysdisken och skramlade. Tvätta av gåsen lite, det kan finnas lite fjädrar och sådant kvar