Gås med rödkål recept

Rödkål

Rödkål

Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Stekt gås

Stekt gås

Skär den vid bordet och bjud såsen, kulstekt potatis, kokta äppelhalvor med vinbärsgelé, katrinplommon och rödkål eller kokt brysselkål till
Helstekt gås

Helstekt gås

Gnid in gåsenmed salt och mald vitpeppar. Skär loss bröstet med ett snitt från bakom vingarna till undersidan på bröstbenet
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

 Vi tänkte testa ett nytt recept, en variant med pumpa och rödvin. kartoffelknödel och rödkål. Förra året åt vi Mårten gås - meny på Djuret
Mårtenskyckling

Mårtenskyckling

Om man har ett litet hushåll som vi och inte vill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixar lite med tillbehören till en god majskyckling

Myskanka och kalkon till Mårten

Svårt att hitta svensk gås — eller tycker du att gåsköttet smakar för fett. För många i landet är det snart dags att duka till fest med helstekt fågel och traditionsenliga tillbehör som rödkål, potatis, vinbärsgelé och gräddig sås
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Huvudrätt var knaperstekt gåsbröstmed ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat medrödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Ayla och Christins gåsamiddag

Ayla och Christins gåsamiddag

Gås1gås (ca 4 kg) 2 msk salt 1 msk svartpeppar, nymalen 3 röda äpplen (royal gala) 10 katrinplommon 10 torkade aprikoser steksnöre. 1Rödkål0,5rödkål 3 dl vatten 2 dl strösocker 1 dl äppelcidervinäger 8 hela nejlikor 2 lagerblad 1 kanelstång 1 msk sirap. 1Brysselkål15 brysselkål 2-3 msk gåsfett 1 msk smör salt. 1Sås2 schalottenlökar 1 dl gåsfett 1 dl vispgrädde 1 dl portvin 1 dl madeiravin färsk timjan salt peppar

Regn och rusk i London

ugnsstekt gåsmed olika tillbehör till huvudrätt. Jag har aldrig ätit gås tidigare vad jag minns men den var otroligt god, väldigt saftig och mör
Att göra det bästa av sina rester!

Att göra det bästa av sina rester!

Jag tror att kött som anka, gås och viltkött hör till denna kategori. Sedan toppade jag med rostade sesamfrön och hackade cashewnötter
En REKO-gås med krås

En REKO-gås med krås

Serverades med brysselkål, rödkål, gelé på röda vinbär, gräddsås, äppelmos från trädgården och hasselbackspotatis

Helstekt gås med rödkål och gräddsås

Fyll gåsenmed äpple, katrinplommon och timjan. Gåsen. Rör om flera gånger under koktiden och kontrollera att det alltid finns vätska i rödkålen, om det blir torrt, fyll på med rödvin
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

rödkål. Gnid in gåsenmed citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. Smält smöret i en långpanna och lägg i gåsen
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

rödkål. Gnid in gåsenmed citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. Smält smöret i en långpanna och lägg i gåsen
Mårten gås...

Mårten gås...

på pappas vis är med Österrikisk knödel, fylld kalkon, rödvinsås och rödkål. Men finalen blev dock mer traditionell med äppelpaj och vaniljsås
Rödkål

Rödkål

Rödkål passar tillskinka, revbensspjäll, fläskstek, julkorv, liksom till gås, anka,kyckling. Smaka av med vinbärssaft