Gås gelé recept

Anksnack

Anksnack

Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Smaka av, det går även att kasta ner en klick gelé i som får smälta ner i såsen
Nattjästa frukostfrallor

Nattjästa frukostfrallor

helstekt gås, sockerstekta potatisar, gräddsås, gelé och inlagd gurka. Förra helgen var det Mårtensafton, och hela familjen var nere i Skåne hos sambons syster där vi firade Mårten Gås
Mårtenskyckling

Mårtenskyckling

Det finns många mattraditioner att bevara, en sådan är Mårten Gås. svartvinbärsgelé. Om man har ett litet hushåll som vi och inte vill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixar lite med tillbehören till en god majskyckling
En REKO-gås med krås

En REKO-gås med krås

Serverades med brysselkål, rödkål, gelé på röda vinbär, gräddsås, äppelmos från trädgården och hasselbackspotatis
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Tillsätt gelén, red av såsen med maizenamjölet utrört i lite vatten och vispa i messmöret. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan

Thanksgiving med Kalkon!

Kalkon har vi faktiskt inte provat på tidigare, annars har vi testat både struts, gås, vildand och jag vet inte allt
Blåbärsbalsamico till glassen eller viltmiddagen

Blåbärsbalsamico till glassen eller viltmiddagen

Jag åt den tillsammans med gås, ruccola och en prästost, det blev en smaksensation. Blåbärsbalsamico passar utmärkt till en viltmiddag som topping på sallad eller istället för gelé eller sylt som tillbehör till köttet

Ordlista för matglada

Spränga - Rimma, till exempel anka eller gås, före kokningen för att förhöja smaken. Geléprov - Test för att avgöra om gelé är färdigkokt
Året som gått!

Året som gått!

Dock åt vi kalkon istället för gås men hade klassiska tillbehör som rödkål, brysselkål, brunsås och gelé

Att göra sås till kyckling på en spik...

som passar utmärkt till stekt kyckling, kalkon eller gås. Börja med att koka upp champagne, gelé, äppelmos, soja, lök och buljonger

Stekt gås

Garnera med katrinplommon eller kokta äppelhalvor fyllda med gelé. Gnid gåsen in- och utvändigt med klyftor av citron

Ugnsstekt gås

När den är nästan färdig pensla den med varm gelé eller honung som ger blänk och frasig sötma till skinnet

Kyckling à la gås

Servera gärna med mustig kycklingsås, som också finns bland mina recept, rödkål, kokt potatis, en god gelé och kokta haricots verts

Gåsmiddag med tillbehör

Tillsätt gelén, red av såsen med maizenamjölet utrört i lite vatten och vispa i messmöret. Gåsen. svatvinbärsgelé

Stekt unggås

Tranchera (skär upp) gåsen och servera den med kokt potatis, sås, rödkål, brysselkål, gelé, pressgurka och tomatklyftor