svartvinbärs gelé. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipset från mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Smaka av, det går även att kasta ner en klick gelé i som får smälta ner i såsen
helstekt gås, sockerstekta potatisar, gräddsås, gelé och inlagd gurka. Förra helgen var det Mårtensafton, och hela familjen var nere i Skåne hos sambons syster där vi firade Mårten Gås
Det finns många mattraditioner att bevara, en sådan är Mårten Gås. svartvinbärsgelé. Om man har ett litet hushåll som vi och inte vill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixar lite med tillbehören till en god majskyckling
Tillsätt gelén, red av såsen med maizenamjölet utrört i lite vatten och vispa i messmöret. Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan
Jag åt den tillsammans med gås, ruccola och en prästost, det blev en smaksensation. Blåbärsbalsamico passar utmärkt till en viltmiddag som topping på sallad eller istället för gelé eller sylt som tillbehör till köttet