Gås gåsfett recept

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Gås med stuvad svartkål & portvinsfikon

Man kan även köpa gåsfett på burk och använda som ett smakrikt alternativ till annat matfett. Flera recept med bland annat det här stekta gåsbröstet, confitbakade låret, stuvade svartkålen & portvinskokta fikonen
Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Ett sådant var på en sås som går att använda både för gås och kalkon (och kyckling). Jo, nu ska du tillreda gås eller kalkon
Anksnack

Anksnack

Några personer avrådde dessutom mig från gås då tillagningen skulle ge enorma mängder gåsfett precis överallt i köket
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Ayla och Christins gåsamiddag

Ayla och Christins gåsamiddag

Gås1gås (ca 4 kg) 2 msk salt 1 msk svartpeppar, nymalen 3 röda äpplen (royal gala) 10 katrinplommon 10 torkade aprikoser steksnöre. 1Brysselkål15 brysselkål 2-3 msk gåsfett 1 msk smör salt. 1Sås2 schalottenlökar 1 dl gåsfett 1 dl vispgrädde 1 dl portvin 1 dl madeiravin färsk timjan salt peppar
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsfettet. Gåsen. Fräs den i lite gåsfett eller olja i en kastrull. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan

Ugnsstekt gås

Pensla eller ös den varje halvtimme med utsmält gåsfett. Ta ut fågelns inkråm, brukar ligga i påse i gåsen

Confiterad vildgås.

(eller smält ank eller gåsfett). (canadagås eller grågås). 1 ½ kg bröstfilé och lår från vildgås. Blanda de hackade ingredienserna med kryddorna och saltet

Gåsmiddag med tillbehör

Gåsfettet. Gåsen. Fräs den i lite gåsfett eller olja i en kastrull. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan