Gås brysselkål recept

Stekt gås

Stekt gås

Skär den vid bordet och bjud såsen, kulstekt potatis, kokta äppelhalvor med vinbärsgelé, katrinplommon och rödkål eller kokt brysselkål till

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Mårtenskyckling

Mårtenskyckling

Det finns många mattraditioner att bevara, en sådan är Mårten Gås. Ansa brysselkålen och koka den lätt i saltat vatten
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Huvudrätt var knaperstekt gåsbröst med ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Förra året ugnsstekte jag en kyckling i stället för gås till Mårten. Anka med rösti, rödvinssky och ett fräs med brysselkål och äpple
Ayla och Christins gåsamiddag

Ayla och Christins gåsamiddag

Gås1gås (ca 4 kg) 2 msk salt 1 msk svartpeppar, nymalen 3 röda äpplen (royal gala) 10 katrinplommon 10 torkade aprikoser steksnöre. 1Brysselkål15brysselkål 2-3 msk gåsfett 1 msk smör salt. 1Sås2 schalottenlökar 1 dl gåsfett 1 dl vispgrädde 1 dl portvin 1 dl madeiravin färsk timjan salt peppar
En REKO-gås med krås

En REKO-gås med krås

Serverades med brysselkål, rödkål, gelé på röda vinbär, gräddsås, äppelmos från trädgården och hasselbackspotatis
Brysselkål med bacon och smak av Asien

Brysselkål med bacon och smak av Asien

Testa brysselkålen till gåsen, julbordet eller som en ensamträtt och ät med pinnar. Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

brysselkål. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

brysselkål. Gnid in gåsen med citronsaft, salt och peppar både invändigt och utvändigt. Fyll gåsen med äpplen, katrinplommon, gul lök och persilja

Thanksgiving med Kalkon!

Kalkon har vi faktiskt inte provat på tidigare, annars har vi testat både struts, gås, vildand och jag vet inte allt
Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 2

Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Fars dag❤

Fars dag❤

Det ska vara svartsoppa, gås, brysselkål, rödkål, god sås och äppelkaka som avslutning. ❤ Förutom allas pappors dag infaller även Mårten gås just denna afton
Året som gått!

Året som gått!

Dock åt vi kalkon istället för gås men hade klassiska tillbehör som rödkål, brysselkål, brunsås och gelé

Stekt unggås

Tranchera (skär upp) gåsen och servera den med kokt potatis, sås, rödkål, brysselkål, gelé, pressgurka och tomatklyftor

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 4

Till gåsen serverar vi potatis som vi steker i gåsfettet, rödkål, kumminkokt brysselkål och kanelstekta äppelklyftor och plommon och så klart den goda såsen