Testa brysselkålen till gåsen, julbordet eller som en ensamträtt och ät med pinnar. Här har brysselkålen fått sällskap med både bacon, soltorkade tomater och som pricken över i
Nej, ge mig en anka, gås eller varför inte en tjäder så blir jag lyckligare. 1 pkt bacon1/2 dl finskuren gräslökGör så här. Klyfta fikonen och lägg ner alla utom 4 i skynStrimla bacon och stek i torr het panna
Så här gör du en god hallonsås till gås eller anklever. 400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration. * Koka upp en stor gryta med vatten* Mixa bacon eller pancetta och sprit med stavmixer eller matberedare* Rör snabbt ihop pancettaröran med köttfärsen, alla kryddor, ägg, grädde, allt utom levern och dekorationen* Skär levern i fina bitar* Rör ned levern* Smöra en form och lägg i köttröran så att formen blir helt full, banka ett par gånger mot underlaget, vira in hela formen med folie så att det är tättslutande* Sätt in den i en större gryta eller form i ugnen på 170 grader* Ös eller häll försiktigt i det kokande vattnet i den yttre formen - ett så kallat bain de marie* Låt stå i cirka tre timmar tills juicen blir helt gul när du trycker på patén* Ta ut ur ugnen (försiktigt, det är lätt att få det heta vattnet på dig)* Ställ patén med en vikt ovanpå som passar i pannan (ev en annan panna med en tung gryta ovanpå)* Låt stå cirka en halvtimme och häll ut juicen* Ställ in i kylenServera med en cumberlandsås
Vill bara fixa och mysa till det nu hemma, ingen platt tv ä n haha på väggen, svårt att välja …IKEA katalogen ska gås igenom och skulle gärna vilja ha den här kudden i soffan i höst, lite Chanel över den