Varmrökt lax med gräddkokt broccoli. Fördela laxen över broccolin. Gårdagens snabba gröna middag med varmrökt lax passar in i kategorin "må bra", eftersom fisk är en bra källa till vitamin D, vitamin B12, protein, selen och jod. Och dessutom innehåller fet fisk, det vill säga lax, inlagd sill, böckling och makrill, de viktiga omega-3 syrorna som är bra för hjärta, hjärna och syn. 600 g varmrökt lax. 600 g varmrökt lax
Förutom att ta resterna från gårdagens middag så föredrar jag att göra storkok som ger många matlådor, färdigt att plocka fram ur frysen när det behövs
Smörj en ugnsform, lägg ner laxen och salta och peppra lätt. Servera sedan det stekta riset med laxen. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens). Pensla sedan över laxen och strö över sesamfrön och sätt in i ugnen i 15-20 minuter. 2 portionsbitar lax. 2-3 dl kokt ris (kan gärna vara gårdagens)
Här är exempelvis en laxrätt som går snabbt att svänga ihop, och sen sköter den sig i ugnen själv så man kan njuta av sin fredagskväll tillsammans med nära och kära istället för att spendera den i köket
Lax är nog godaste fisken tycker jag, och det är alltid kul med lite ny såsinspiration. Servera laxen med kokt potatis och pepparrotssås plus lite grönsaker
Dagens lunch är rester från gårdagens lunch, så nu längtar jag till lunchrasten. Potatis, lax, färska och soltorkade tomater och ruccola tillsammans med en krämig fetaostsås
Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Servera sås och sallad tillsammans med 250 g varmrökt lax och en bit bröd
-) Gårdagens middag var lättlagad då det serverades saffransgravad lax (recept nedan), olika sillar från Klädesholmens sill (absolut godast tycker jag), potatis, ägg och senapssås
Det här var gårdagens middag, jag tycker att lax och rödbetor passar så himla bra tillsammans. Lax, rödbetsbiffar med trattkantareller och yoghurtdressing