Till fyra personer behövs ungefär 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. Som jag skrev tidigare ska här lagas gäddqueneller med hummersås
1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen. 1 kg gäddfärs
att ingå i en ugnsbakad gäddfärs. Gäddfärs 500 g gäddfilé knappt en matsked salt 150 g smör 2 dl creme fraiche 2 dl grädde 4 ägg 2 msk hummerfond 1 msk potatismjöl (eller majsmjöl eller nåt sånt) 1 msk dillfrön lite chili (chili & lime + 2 krm dammig cayennepeppar blev det idag) hade jag nån mer krydda i
Pankopanerade gäddfärsbollar med chili och vitlök. Blanda samman gäddfärs, salt, chili, vitlök. Förra helgen hade vi en spel- och gäddhelg uppe i Holmön
400 gram gäddfärs. Relaterat 400 gram gäddfärs. Då är det dags att börja göra queneller och hummersås. Det är något visst med att bestämma sig för vad man ska göra, läsa på, förbereda och sedan till sist sätta tänderna i hantverket
1. Rensa, skölj och filea hela gäddan. Koka buljong på skrovet eller av en buljongtärning. 2. Mal gäddfileérna på köttkvarn eller i en mixer eller food processor
Rensa, skölj och filea hela gäddan. Koka buljong på skrovet eller av en buljongtärning. Mal gäddfileérna på köttkvarn eller i en mixer eller food processor
Filéa gäddan och kör filéerna genom köttkvarnen. gärna två gånger så att man får bort dom fina benen. Blanda ihop ingredienserna i färsen så att det håller ihop och att du kan göra biffar