Gäddfärs recept

Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Gäddeskapader del 2: Gäddfärs

Till fyra personer behövs ungefär 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. 400 gram gäddfärs. Som jag skrev tidigare ska här lagas gäddqueneller med hummersås
Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen. 1 kg gäddfärs
Gädda

Gädda

att ingå i en ugnsbakad gäddfärs. Gäddfärs 500 g gäddfilé knappt en matsked salt 150 g smör 2 dl creme fraiche 2 dl grädde 4 ägg 2 msk hummerfond 1 msk potatismjöl (eller majsmjöl eller nåt sånt) 1 msk dillfrön lite chili (chili & lime + 2 krm dammig cayennepeppar blev det idag) hade jag nån mer krydda i
Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Gäddfärsen. Gäddfärsen. 200 g gäddfärs. Hummersåsen. Värm matoljan i en rejäl kastrull. Krossa hummern på en skärbräda och dela den på längden
Gäddqueneller

Gäddqueneller

800 g gäddfärs. 800 g gäddfärs. 800 g gäddfärs. 800 g gäddfärs. Gäddqueneller. 6 februari 2015 @ 09. 07. 3 äggulor
Gäddpaté

Gäddpaté

Lägg rumsvarmt smör i matberedare med gäddfärs, ägg, potatismjöl, grädde och salt. 400 g benfri gäddfärs. 400 g benfri gäddfärs
Gäddeskapader del 3: Gäddqueneller med hummersås

Gäddeskapader del 3: Gäddqueneller med hummersås

400 gram gäddfärs. Relaterat 400 gram gäddfärs. Då är det dags att börja göra queneller och hummersås. Det är något visst med att bestämma sig för vad man ska göra, läsa på, förbereda och sedan till sist sätta tänderna i hantverket

Ordlista för matglada

Queneller - Finare fiskbullar, ofta av gäddfärs, eller bullar av malt kött. Det finns många olika uttryck som används inom matlagningskonsten

Från grunden: Queneller

Ett alternativ är att blanda hälften gäddfärs och hälften laxfärs. Ett alternativ är att blanda hälften gäddfärs och hälften laxfärs

Gäddfärs med hummersås

Gäddfärsen. Gäddfärsen. 200 g gäddfärs. Hummersåsen. Värm matoljan i en rejäl kastrull. Krossa hummern på en skärbräda och dela den på längden

Gäddfärs (av Sofia Gartman i Göteborg)

1.  Rensa, skölj och filea hela gäddan. Koka buljong på skrovet eller av en buljongtärning. 2.  Mal gäddfileérna på köttkvarn eller i en mixer eller food processor

Gäddfärs (av Sofia Gartman i Göteborg)

Rensa, skölj och filea hela gäddan. Koka buljong på skrovet eller av en buljongtärning. Mal gäddfileérna på köttkvarn eller i en mixer eller food processor

Mamsell Öbergs gäddfärs

Finmal gäddfilén. Blanda med övriga ingredienser. Häll i smörad och bröad form. Ställ i vattenbad i ugnen, 200 grader i ca en timme

Gäddbiffar

Filéa gäddan och kör filéerna genom köttkvarnen. gärna två gånger så att man får bort dom fina benen. Blanda ihop ingredienserna i färsen så att det håller ihop och att du kan göra biffar