Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Laga rätten av någon annan fisksort, t ex torsk, gädda eller gös. ½ dl torrt vitt vin. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Makrillen påminner lite om tonfisk och bör därför inte grillas lika hårt som exempelvis gädda. Ett upphällt glas vin intill det tända ljuset i fönstret i hallen kan göra underverk med vilket humör som helst
Lägg quenellerna i en låg vid kastrull, traktörpanna, med sjudande vin och fiskbuljong och sjud dem 5 minuter under lock. 500 g filé av gädda. 1 dl vin
Tillsätt vitt vin och låt reducera till ca hälften. 50 g gädda eller annan fisk. 2 dl vitt vin. Mousseline 50 g gädda eller annan fisk 80 g krabbkött 1 äggula 1 dl grädde salt och peppar. Kräftsås 8-10 havskräftor 1 schalottenlök, finhackad smör, till stekning 1 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 1 dl koncentrerad skaldjursfond 2 dl vatten 3 dl grädde 1 dl mjölk salt och peppar cayennepeppar
200 gr gädda (kokt) 2 msk creme fraiché 1 äggula 3 msk dill hackad salt Koka gäddan i vatten eller buljong. 500 gram ärtor 1 klick smör 50 ml vitt vin Salt Tina ärtorna, blanda i smöret och vinet. 200 gr gädda. 50 ml vitt vin