Gädda vin recept

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Häll på 2 dl av det vita vinet och låt allt koka upp några minuter. 2 dl torrt vitt vin. Hummersåsen. Värm matoljan i en rejäl kastrull
9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

Dagens recept: Ugnsstekt regnbåge i gräddsås

Laga rätten av någon annan fisksort, t ex torsk, gädda eller gös. ½ dl torrt vitt vin. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde
Grilltider

Grilltider

Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Fiskqueneller à la Skagen

Fiskqueneller à la Skagen

Koka upp lök, vin och fiskbuljongtärningar och låt det koka ihop till hälften. 2 dl torrt vitt vin. Skär fiskfilén i mindre bitar
Grillad makrill, zucchinisallad, sparris och parmesan

Grillad makrill, zucchinisallad, sparris och parmesan

Makrillen påminner lite om tonfisk och bör därför inte grillas lika hårt som exempelvis gädda. Ett upphällt glas vin intill det tända ljuset i fönstret i hallen kan göra underverk med vilket humör som helst
Gäddqueneller med saffranssås

Gäddqueneller med saffranssås

Lägg quenellerna i en låg vid kastrull, traktörpanna, med sjudande vin och fiskbuljong och sjud dem 5 minuter under lock. 500 g filé av gädda. 1 dl vin
Gäddqueneller

Gäddqueneller

gädda. Häll på vinet. gädda,. Vitvinssås. gädda. Häll på vatten, buljongtärning och vinet. gädda,. Serverade pressad potatis, vitvinssås och smörstekta rödbetor
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Tillsätt vitt vin och låt reducera till ca hälften. 50 g gädda eller annan fisk. 2 dl vitt vin. Mousseline 50 g gädda eller annan fisk 80 g krabbkött 1 äggula 1 dl grädde salt och peppar. Kräftsås 8-10 havskräftor 1 schalottenlök, finhackad smör, till stekning 1 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 1 dl koncentrerad skaldjursfond 2 dl vatten 3 dl grädde 1 dl mjölk salt och peppar cayennepeppar
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

200 gr gädda (kokt) 2 msk creme fraiché 1 äggula 3 msk dill hackad salt Koka gäddan i vatten eller buljong. 500 gram ärtor 1 klick smör 50 ml vitt vin Salt Tina ärtorna, blanda i smöret och vinet. 200 gr gädda. 50 ml vitt vin
Fiskburgare

Fiskburgare

När man lagar fiskburgare tycker jag det fungerar det bäst med fisk som innehåller bindemedel, som till exempel lax, gädda och torsk
Gäddmousseline med dilltapioka

Gäddmousseline med dilltapioka

Mixa gädda med salt, peppar och citronsaft. vitvinsvinäger. torrt vin. Koka ihop lök, vinäger, vitt vin, grädde och fond tills 3/4 dl återstår