Smaka av med timjan, basilika och salt. Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. 2 dl färska örter, t ex dill, persilja, timjan. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Krydda med salt och timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 2 msk hackad färsk timjan
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Eftersom att min man fiskar en del så kommer det ibland en o annan gädda på kroken. lite timjan. Min man (som står för både fisket och tillagning av fisken i vårt hushåll) har i flera år pratat om att laga fiskbullar av gädda, men det har inte bara blivit av