Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Rör ihop creme fraiche, riven ost, krossade tomater, chilisås och sambal. Slängde ihop detta innan vi forTaco pastagratäng4 portioner kokt pasta400 gr köttfärs1 påse tacokryddamajsHackad röd paprika200 g creme fraiche2 dl riven ost1 brk krossade tomaterchilisåssambal oelekGör så härStek upp köttfärsen och häll i tacokryddan+ lite vatten(står på påsen). 2 dl riven ost
Och tro inte att gädda är äckligt. logi, afternoontea, 7-rätters avsmakningsmeny och frukostbuffé. Förrätt nr 1Äggvita & gröna ärtor med färsk ost från Lunån, ärtjuice och mynta. Kloster Eberbach Riesling Spätlese 2008. 6257 - 109 kr)Förrätt nr 2 Krämig gräddfil med saltad forellrom, kallrökt gädda och riven färskpotatisGräddfilen var färgad med bläck från bläckfisk
400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda. 1 dl riven ost. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare
½ dl riven ost. ½ dl riven ost. 500 g filé av gädda, torsk eller kolja. Slå såsen över rätten, strö riven ost över och gratinera 20 - 25 minuter. 500 g filé av gädda, torsk eller kolja