Gädda ost recept

Grilltider

Grilltider

Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Ostpanerad fiskfilé

Ostpanerad fiskfilé

gädda. Pensla fisken med detta och vänd därefter i en blandning av skorpmjöl och riven ost. Herrgårdsost
Pappalimpa

Pappalimpa

Gädda i 175 grader ca 40-45 minuter. Värm vattnet och häll över jästen. Släng i hop de torra produkterna och ha sedan dessa i jäst/vattenblandningen

Kex till skaldjurssoppan etc.

Mixa osten med persiljan och hackat smör, blanda de andra torra ingredienserna och knåda ihop allt ordentligt tills degen blir fast och fin

Let’s Dancefinal och go’middag

Tim lyckades dra upp sin första gädda, det var helgens höjdpunkt. Rosta bröden så att de får ordentligt med fin färg på båda sidor

Vitlöksfrossa med nyfångad gädda

Gädda mår bäst av låg värme och längre tillagningstid. Fyll gäddan med vitlöksklyftor och lägg några runt omkring
Taco pastagratäng

Taco pastagratäng

Rör ihop creme fraiche, riven ost, krossade tomater, chilisås och sambal. Slängde ihop detta innan vi forTaco pastagratäng4 portioner kokt pasta400 gr köttfärs1 påse tacokryddamajsHackad röd paprika200 g creme fraiche2 dl riven ost1 brk krossade tomaterchilisåssambal oelekGör så härStek upp köttfärsen och häll i tacokryddan+ lite vatten(står på påsen). 2 dl riven ost

Dala-Husby Hotell & Restaurang 3-4/8 -10

Och tro inte att gädda är äckligt. logi, afternoontea, 7-rätters avsmakningsmeny och frukostbuffé. Förrätt nr 1Äggvita & gröna ärtor med färsk ost från Lunån, ärtjuice och mynta. Kloster Eberbach Riesling Spätlese 2008. 6257 - 109 kr)Förrätt nr 2 Krämig gräddfil med saltad forellrom, kallrökt gädda och riven färskpotatisGräddfilen var färgad med bläck från bläckfisk

Wienerköket avsnitt 2

I stället fortsatte gästerna med den femte rätten - hela fiskar, lax, karp och gädda - fiskpajer, olika slags kräfträtter och t ex sköldpaddsfrikassé

Enkel fiskgratäng

ex torsk, gädda eller kolja. Häll den över fisken, strö på riven ost eller några klickar smör och ströbröd

Queneller

400 g skinnfri fiskfilé, t ex lax eller gädda. 1 dl riven ost. Dela fisken i mindre bitar. Finfördela dem tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och äggvita i matberedare

Everts fiskbullar på spenatbädd

½ dl riven ost. ½ dl riven ost. 500 g filé av gädda, torsk eller kolja. Slå såsen över rätten, strö riven ost över och gratinera 20 - 25 minuter. 500 g filé av gädda, torsk eller kolja