Gädda med svamp recept

Kantarellpaj á la Nettan

Kantarellpaj á la Nettan

Klä pajformen med degen. Nagga degen med en gaffel i botten. Bryn löken med vitlöken tills den mjuknar. Gädda i ca 30 minuter. 2 dl Dinkelmjöl med fullkorn. 1 dl vetemjöl med fullkorn
Våga prova: Lamm(kotletter)

Våga prova: Lamm(kotletter)

När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
ÄNGSCHAMPINJON (agaricus campestris)

ÄNGSCHAMPINJON (agaricus campestris)

Eva använder sina champinjoner till fisk, gädda och sik, men själv föredrar jag en smörgås med stekt ägg, skinska, lite sallad och en rejäl klick mustig champinjonstuvning
Rökt makrill och Stolt fjällskivling

Rökt makrill och Stolt fjällskivling

Med ett fiskespö i handen kan man, om man har tur, fånga både abborre, gädda och havsöring. När vi stod där och kelade som bäst med två av islänningarna fick vi syn på en ring medsvamp i gräset en bit bort
Kalasens helg

Kalasens helg

De hade fångat gäddan på sin fisketur i Glottern igår och eftersom de är ute och fiskar i stort sett varje dag, har de redan frysen full

Ugnsbakad gädda med svamp

Blanda svampenmed löken och låt fräsa tills all vätska har reducerats bort. Servera med bulgur, kokt med lite gurkmeja, eller potatis samt dillmajonnäsen

Ugnsstekt gädda

Gnid in den med citron och salt och låt den ligga kallt ett par timmar. Efter att fisken blivit vackert brun läggs svampen runt omkring

Brasgädda

Fyll gäddanmed alla örter och grönsaker (ytterligare örter kan läggas i efter tillgång och smak). Paketet klipps upp och skinnet avlägsnas lätt med fjäll och allt, fisken är klar att servera