Gädda kolja recept

Ugnsstekt hel fisk

Ugnsstekt hel fisk

kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
Ostpanerad fiskfilé

Ostpanerad fiskfilé

gädda. kolja. Ugn 225 - 250 grader. Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund. Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar
Fiskburgare

Fiskburgare

torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Recept glutenfria mjölkfria fiskburgare. Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Har ju en svärfar som fiskar en del, och ibland får han nån gädda. Så jag har sagt att jag tar gärna nån gäddfile när gäddan är som bäst i köttet
Dagens recept: Lutfisksufflé

Dagens recept: Lutfisksufflé

Använd kokta fiskrester av t ex gös, gädda, torsk, kolja eller kummel. DAGENS RECEPT 14-12-30LUTFISKSUFFLÉEn lutfisksufflé är bland det godaste man kan göra av de rester man har kvar sedan julaftonens lutfiskmiddag
Fiskgratäng med dillsås

Fiskgratäng med dillsås

600-700 g fiskfilé, tex rödspätta, gädda, kolja eller sej (jag tog rödspätta. 600-700 g fiskfilé, tex rödspätta, gädda, kolja eller sej (jag tog rödspätta
Fiskpudding med ris

Fiskpudding med ris

sik el gädda. t ex kolja. Ugn. 225º. Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar

Fiskfärs

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller abborre. 1.  Skär fisken i mindre bitar

Fiskpaté

400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta

Festlig fiskpaté

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller aborre. 1.  Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur

Queneller med hummersås

500 g fiskfilé av lax, kolja, torsk, abborre eller gädda. 1.  Skölj fiskfiléerna. Mixa dem i matberedaren. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och dill

Fisk- och skaldjurspaté

t ex gädda. kolja. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i bitar. Kör fisk, salt och peppar i en matberedare till en slät färs

Fisk - och skaldjurstimbaler

gädda. kolja. Ingredienserna skall vara kalla. Skala kräftorna eller räkorna, ta undan en kräfta eller några räkor till garneringen

Dagens Recept: Fiskfiléer i kryddsås

(torsk, kolja, gös, gädda). (torsk, kolja, gös, gädda). DAGENS RECEPT 13-09-10. FISKFILÉER I KRYDDSÅS. Fisk är härlig mat, bra för både kassa och figur

Fiskpudding med ris

2 1/2 dl kokt vit fiskfilé, t ex kolja, torsk, sik, gädda. 1.  Blanda risgrynsgröten med uppvispat ägg, salt, dill, vitpeppar och kajennpeppar

Fiskfrikadeller med dillsås

350 g fiskfilé, t ex gädda, kolja eller sej. 1.  Koka upp vatten, fiskbuljongtärning och salt i en gryta

Fisk- och krabbpaté

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en 2-liters brödform. ( Jag smorde och bröade ett bakplåtspapper för en sådan form)