Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gäddaiugn är verkligen supergott. Blanda vatten och salt, lägg gäddani en form och häll över salt- och vattenblandningen
Värm matoljan i en rejäl kastrull. Skär morötter och lök itärningar. När oljan är riktigt varm och nästan kokar så lägger du i hummern isitt skal, morötter, lök, krossad vitlök, timjan och lagerblad
Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gäddasamtidigt. Tål stekpannan ugn så sätt in hela pannan - lägg annars över fiskeni en ugnsform
Kanske det är lite av ett helgerån att inspireras av ett recept ur en sådan bok och inte nyttja den tänkta råvaran, men jag hade absolut testat gädda om jag haft sån fiskfilead och klar i frysen… nu fick det bli MSC-märkt torsk istället
Ja, då var det dags för gäddaigen. Man rostar bakpotatisariugnen på en saltbädd tills de är mjuka. Direkt från Abisko på söndagsmorgonen åkte jag ner till Banafjäl för gäddbonanza med kusinerna på söndagseftermiddagen
Kommer du ihåg när du smakade din allra första kladdkaka. Hur du kanske redan i första tuggan föll handlöst för denna mjuka, söta och kladdiga kaka som liksom fastnade i gommen
Det har blivitovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré