Gädda gräslök recept

Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Han är en baddare på att fiska och han lovade dra upp gädda vid vår stuga. Rör ner den stekta löken och hackad dill och gräslök
Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Ja, då var det dags för gädda igen. Lyckligtvis fick lillkusinen en gädda på dryga 2,5 kg som han donerade till behövande skäggo, dvs mig. 1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen
Grilltider

Grilltider

Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Fiskburgare

Fiskburgare

torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. 1/2 purjolök eller lite vårlök eller gräslök
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. Blanda till sist i persilja och gräslök och arbeta samman färsen

Skärgårds Gädda

Filea en gädda, Stäck den i lite smör, salt och peppar, Ta upp fiske, Häll 3 dl grädde i pannan, en hand full fin hackad gräslök, Rör om under ett par minuter, Sätt tillbaka fisken och hös över gräddsåsen, Serveras med kokta potatisar eller potatismos. , 1 filéad gädda. 2 dl finhackad gräslök
Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Servera sedan med kokt nypotatis och med någonting vi i Österbotten kallar för pikka laka (En del av vattnet man kokat potatisen i, några lökringar, gräslök, hackad dill, 3-5 msk ordentligt smör, beroende på hur mycket vatten man använt, och lite salt). 1 msk hackad gräslök
gädd-bullar

gädd-bullar

Eftersom att min man fiskar en del så kommer det ibland en o annan gädda på kroken. gräslök. Min man (som står för både fisket och tillagning av fisken i vårt hushåll) har i flera år pratat om att laga fiskbullar av gädda, men det har inte bara blivit av
Abborren, havets prins

Abborren, havets prins

Lite likt det forntida riddarspelens prinsar som stred för sin äraoch sin trofasthet till kungen, i förhoppningen om att få den ut-lovade prinsessan, just så kan man beskriva abborrens beteendeoch den ära och trofasthet som då utkämpas abborrar emellan ärväl en bekräftelse på att gäddan som den största rovfisken är då"kungen" bland fiskar
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Eller nån enkel yoghurt eller gräddfilssås eller annan fisksås med gräslök och en sallad 500 g gädda

Visst kan du röka gädda på grillen

Jag sköljde av gäddan ordentligt och la lite citron, salt, peppar och i brist på dill lite gräslök i mitten på den, sedan la jag den på ett lite fat som jag ställd på grillen

Grillad gös i foliepaket

Men enda sedan midsommar där jag fick i uppgift att rensa och tillaga den gäddan vi fick upp så har jag varit sugen på att laga mer