Dess ursprung är från Nantes vid Loirefloden och den serveras traditionellt till gädda. Jag har sökt på franska receptsidor för att dels över huvud taget se om de ibland smaksätter sin beurre blanc med något spännande och i synnerhet ifall de hade den här varianten, men det mesta jag hittade var fisk serverad med sauterad, stuvad eller på annat sätt tillredd fänkål serverad tillsammans med fisken och denna smörsås som alltså heter beurre blanc
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 1 fänkål, strimlad. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 1 fänkål, strimlad
En beurre blanc är klassisk till fisk, även om den ursprungligen serveras till gädda. Skreien har bara bakats i ugn med lite olivolja och serveras med morötter, zucchini och fänkål skurna julienne
Men för ovanlighetens skull stod det gädda på menyn både till lunch och middag på lördagen. Till det bitar av rå fänkål och en chili- och vitlöksmajonäs för lite extra sting