Gädda fänkål recept

Beurre blanc med fänkål

Beurre blanc med fänkål

Dess ursprung är från Nantes vid Loirefloden och den serveras traditionellt till gädda. Jag har sökt på franska receptsidor för att dels över huvud taget se om de ibland smaksätter sin beurre blanc med något spännande och i synnerhet ifall de hade den här varianten, men det mesta jag hittade var fisk serverad med sauterad, stuvad eller på annat sätt tillredd fänkål serverad tillsammans med fisken och denna smörsås som alltså heter beurre blanc
Grilltider

Grilltider

Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Fisk i paket

Fisk i paket

600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 1 fänkål, strimlad. 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda, hoki (det går även bra att blanda). 1 fänkål, strimlad
Fisk à la Provence

Fisk à la Provence

Skiva fänkål, vitlök och tomat. 600 g blandad fiskfilé t ex gös, gädda. 1 st fänkål. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Fänkålssallad med kräftstjärtar. Skiva fänkålen fint, gärna med en mandolin. Lägg en lagom mängd fänkål- oxh kräftstjärtsallad snyggt bredvid filéerna
Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

En beurre blanc är klassisk till fisk, även om den ursprungligen serveras till gädda. Skreien har bara bakats i ugn med lite olivolja och serveras med morötter, zucchini och fänkål skurna julienne
Fisk á la provence

Fisk á la provence

gädda. Skiva fänkål, vitlök och tomat. 1 fänkål. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla och pensla dem med smör- & rapsolja

Soppa - Bouillabaisse

sjötunga, piggvar, gädda, abborre. 1 krm fänkål. Fisk och skaldjur som kan användas. Fasta fiskar. Mjälla fiskar

Bouillabaisse med senapsaioli

1 kg blandad benfri fisk, t ex lax, kolja, sej, havskatt, marulk, kummel, abborre, gädda. 1 tsk timjan eller fänkål

Bouillabaisse med aioli

Tillsätt tomater, buljong, stött fänkål och citronskal. 1 tsk fänkål. 600 g blandad benfri fiskfilé, t ex lax, kolja, sej, marulk, abborre eller gädda