Gädda ägg recept

Gädda

Gädda

De finns de som tycker att gädda är torrt, träigt och tråkigt. Dessa människor har inte upptäckt meningen med gäddans existens
Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

När oljan är riktigt varm och nästan kokar så lägger du i hummern i sitt skal, morötter, lök, krossad vitlök, timjan och lagerblad
Ugnsstekt gädda med äggsås

Ugnsstekt gädda med äggsås

Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Lägg gäddfiléerna i en skål och tillsätt en msk salt samt vänd runt dem
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Han är en baddare på att fiska och han lovade dra upp gädda vid vår stuga. Rör ner äggen och krydda, det behövs en hel del salt och peppar
Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Gäddbiffar med potatismos och pepparrotsgräddfil

Ja, då var det dags för gädda igen. Lyckligtvis fick lillkusinen en gädda på dryga 2,5 kg som han donerade till behövande skäggo, dvs mig. 1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen. 2 ägg ströbröd
Livsfarlig Lakritsfudgekaka

Livsfarlig Lakritsfudgekaka

Rör ner det kallnade kaffet och sikta därefter ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten. 150 gram smör2 ägg2,5 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 msk kallt starkt kaffe1,5 dl vetemjöl0,5 dl kakao0,5 tsk bakpulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker snabbt, ca 5 sekunder. Häll ner smeten i  formen och gädda kakan i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter, kakan ska vara lös och "dallrig" i mitten. 2 ägg
Fish´n chips

Fish´n chips

Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Vänd bitarna först i mjölet sedan ägget och sist pankon
Plommonkaka med mandelgrädde

Plommonkaka med mandelgrädde

Lägg i mandlarna när sockret är gyllenbrunt. Kavla ut pajdegen och lägg i en pajform. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till sist ned mjölet
Saftiga tekakor med havregryn

Saftiga tekakor med havregryn

Tillsätt smör, salt, socker, ägg, blanda lätt. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel
Saffransbröd

Saffransbröd

Tillsätt kesella, ägg och resten av ingredienserna. Pensla ev med ägg och strö på pärlsocker. 1 ägg. Gädda på 200 grader i ca 10 minuter. 1 ägg 1 tsk salt

Maj säsongsmat klipp för både plånbok & miljö

Sparris, salladslök, rädisor, palsternacka, nässlor, rabarber, blåmusslor, svartrot, jordärtskicka, gräslök, savojkål, räkor, vinterpotatis, polkabeta, morot, rotselleri, maskrosblad, ostron, hummer, koriander, harsyra, murklor, ostronskivling, ostron, gul lök, groddar, rödbeta, kålrot, vitlök, purjolök, rödlök, mandelpotatis och gädda
Fiskburgare

Fiskburgare

torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Äggen är bara bindemedel, så givetvis kan man ersätta ägg med lite vätska och t
Gäddbiffar

Gäddbiffar

450-500 g gädda. 1 ägg. Använd hela gäddfiléer och mal dom i köttkvarn. Y-benen är med och mals sönder, man känner dom inte alls