Fyra limpor recept

Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Lägg limporna på tvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan. Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra saftiga och goda limpor på en påse mjöl. Lägg limporna på en smord/bakplåtspappersförsedd plåt. Receptet ger fyralimpor och gör slut på en hel påse mjöl
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt eller i avlånga bakformar

Busenkel limpa

Låt brödkakan svalna, innan du skär den i fyralimpor 4 stycken. 4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
Latmajas limpa

Latmajas limpa

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Forma dessa till släta limpor
JULNISSES LIMPOR.

JULNISSES LIMPOR.

Baka ut till fyralimpor, runda eller långa. Lycka till med NisseLimporna till jul. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

Receptet ger fyralimpor, men det är ganska enkelt att halvera receptet och bara göra två limpor istället om du föredrar det
4 limpor långpannebröd

4 limpor långpannebröd

Dela i fyra delar och forma till limpor. Sätt en bit bakplåtspapper mellan limporna så de inte. Häll havregryn och havrekli i en bunke
Enkla limpor

Enkla limpor

Dela degen i fyra bitar och forma försiktigt till limpor utan att knåda degen. Lägg två limpor på varje plåt
Italienska limpor

Italienska limpor

Forma fyra små och knubbiga limpor. Idag är det italienska limpor som gäller och dessa liknar baguetter men är inte riktigt som baugetter ändå
Limpor

Limpor

Dela degen till fyra delar rullan till limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med lite smält smör mellan limporna så att de inte kladdar
Ojästa limpor

Ojästa limpor

Är man fyra veckor kan det vara tröttsamt att vara på havsutflykt. I morse bakade Syrsan och jag limpor
Goda limpor med frön

Goda limpor med frön

Det blev fyra härligt, mjuka och goda limpor med frön (jag dubblerade ett receptet som jag hittade på matklubben, se här)
Saftigt matbröd

Saftigt matbröd

Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till tjocka längder. 2 st limpor. 2 st limpor. Saftigt matbröd. 6 dl mjölk
Pepparkaksbröd

Pepparkaksbröd

Lägges i 3 avlånga smorda brödformar eller i en smörad långpanna som efter gräddningen delas i fyralimpor
Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor

Forma till limpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i fyra delar. 1Nagga dem och pensla limporna med smält smör. 1Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter