Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Fyra saftiga och goda limpor på en påse mjöl. Lägg limporna på en smord/bakplåtspappersförsedd plåt. Receptet ger fyralimpor och gör slut på en hel påse mjöl
Låt brödkakan svalna, innan du skär den i fyralimpor 4 stycken. 4 stycken1 liter filmjölk1,2 kg rågsikt5 tsk bikarbonat5 dl brödsirap eller ljus/mörksirapBlanda alla ingredienserna till en smet som påminner om tjock sockerkakssmet
Baka ut till fyralimpor, runda eller långa. Lycka till med NisseLimporna till jul. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg
Forma till limpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i fyra delar. 1Nagga dem och pensla limporna med smält smör. 1Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter