Jag har en liten manick som underlättar själva raviolitillverkningen (se bild nedan). Ta ut rundlar, lägg i fyllning, vik till halvmånar och gaffla ihop
Hacka och fräs schalottenlöken tillsammans med olivoljan i en kastrull tills den mjuknar. Lägg därefter i spenaten och fräs den tills den blir mjuk, salta och peppra
Blanda ihop tillfyllningen. Det är upp till var och en hur tjock pastadeg man vill ha. Förvara pastaplattorna under folie under tiden du arbetar med raviolin
Tryck till mellan fyllningarna. Fyllning. Tillsätt eventuellt vatten så att degen blir mjuk men. Pastadeg. Blanda ner färsen och se till att den blir finfördelad
Dels på tomatsåsen, men jag har även fördubblat mängden fyllning eftersom den bara räckte till hälften av pastan (jag vill ju inte att något ska gå till spillo)
Igår gjorde Fredrik pastadeg och senare gjorde jag ravioli med svampfyllningtill oss. Kör biten i en pastamaskin eller kavla ut degen till avlånga plattor
Lägg en klick av fyllningen på mitten, pensla med uppvispat ägg och vik över, pressa ut luft med sidan av handen från fyllningen ut till kanten, tryck ihop kanten lägg på bakplåtspapper och skär runt med en sporre