FYLLDAPERSIKOR I UGN. En lätt och skön dessert som tillagas av skalade persikor. Persikorna delas och fylls med en god blandning och bakas i ugnen - friskt och gott
konserverade persikor skurna i små tärningar. Hos Tea på Söta saker är månadstemat Sagolikt och så passar jag på att bidra med sagolikt goda och sagolikt enkla Smördegspuffar
Blanda samman lätt crème fraiche med limeskal och persikotärningar. Smaka av med salt och peppar. Lägg samman sex små högar av grönsakerna och rulla in dem i skinka
Grillade persikor. Dela persikorna på mitten och lägg i en form. Dela persikorna i klyftor. Fyll pajskalet med mascarpone krämen,fördela persikorna över och strö över kokossocker och eventuellt pumpafrön och hackade nötter
Detta smakar för mig barndom och sommar då min mormor alltid serverade inlagda persikor och lättvispad grädde till efterrätt, det var alltid efterrätt efter maten och fika minst två gånger om dagen, jag älskar gamla traditioner och jag tänker se till att föra dessa vidare fast på mitt eget sätt
Jag hittade isglassformar på Ica för ett par dagar sedan, och idag blev det invigning. En härligt läskande isglass med smak av hallon och persika bjöds det på till efterrätt ute i Brån idag
Kärna ur persikorna och skär dem i mindre bitar. 3 persikor. 3 persikor 6 soltorkade tomater i olja. Idag tänkte jag tipsa om den här goda persikosalsan som passar perfekt till alla typer av grillat
Skålla persikorna i kokande vatten, lägg dem genast i isvatten och dra av skalet med en kniv. Lägg ner de mogna persikorna, koka upp, dra åt sidan och låt ligga tills de känns alldeles möra när man sticker i dem med en kniv
Att jag älskar persikor och nektariner är nog tydligt, med tanke på alla recept jag delat med det. De kallas såväl Vita, Donut, Saturnus, och Pataguayo persikor som Pan Tao och det sägs att de är franska, spanska eller från Paraguay