Skär av toppen på paprikorna, som ett lock. Fyll paprikorna och lägg tillbaka locket ovanpå. Lägg i linserna och koka dem mjuka under lock, i cirka 8 minuter. 6 st paprikor. 1 dl linser
Här fylls paprikorna med linser i en tomatsås som blir härligt krämig tack vare tahini. Fylldapaprikor är en enkel och god rätt som kan varieras i det oändliga beroende på vad man har hemma
Fräs bara upp alla ingredienser tillsammans och fyll upp paprikorna med det. Det är krispiga färdiga linser, kikärtor eller ärtor som torkats och är klara att använda – som de är eller koka/stek upp
Linsgrytan jag använde var gjord på rödalinser, passerade tomater, amaranth, broccoli, gröna bönor, zucchini, röd paprika, diverse kryddor, riven ingefära, rivet citronskal, soja, vitlök, gullök och morot
linser, matvete och korngryn. Lägger linser och gryn på tallriken – och vips så står man inte där i köket två timmar senare och letar efter överbliven mat
Skölj linserna och låt dem sedan få ett snabbt uppkok i en kastrull med vatten. Häll av vattnet från linserna och häll linserna i ett ugnsfast lerkrus eller lergryta med lock