Skär av locket av de små paprikorna eller dela de större på längden, ta bort kärnhuset. Blanda färsen eller det tärnade köttet med ägg, lök och kryddor i en bunke
Köttfärsfylldapaprikor. Jag gjorde min färs färdig innan jag la den i paprikorna men förkokade inte paprikorna alls innan, gillar dem bäst med lite spänst
Fylldapaprikor är något som uppskattas väldigt mycket i min familj. Fyll paprikorna med färsblandningen och tryck ner en rund potatis på toppen och försegla paprikan
Den här gången lagar vi fylldapaprikor, ett recept som är en vanlig middag i vår lilla familj eftersom det är både lätt och går relativt snabbt att göra
Jag brukar i vanliga fall fylla paprikorna med blandfärs eftersom nötfärs är ganska torrt. Eftersom jag hade köpt nötfärs denna gång använde jag mjuka saftiga grönsaker i fyllningen och hade en krämig såsredning i köttfärsen också, detta gör fyllningen väldigt saftig
För att fortsätta på Mich's paprikatema så gjorde vi dessa fylldapaprikor för några veckor sedan. Skär av toppen på paprikorna och spara locket för att det ska se snygg och piffig ut