Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Dela äggen i halvor och skrapa ur gulorna. 8 hårdkokta ägg. Stenbitsrom i valfri färg 8 hårdkokta ägg. Prova lite nya smaker och låt oliver och sardeller möta våra svenska smaker i midsommar
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
I sommar har jag ätit en hel del fisk, skaldjur och ägg. Sill och andra feta fiskar är en suverän källa, likaså ägg från höns som fått gå fritt ute och picka i sig maskar och kryp och inte matats bara med spannmål
FYLLDAÄGG. Det är lätt att laga smårätter, som blir både goda och billiga, om man väljer ägg. Dela äggen och lägg dem på väl sköljda avrunna salladsblad med en tomatskiva vid varje ägg
Lägg brödskivorna på ett fat med lite kant så att de får plats utan att ligga för mycket omlott. Blanda färs, lök, sirap, soja, ägg och mjölkindränkt bröd, persilja och kryddor i en skål
Salta och peppra köttet och lägg på basilikan. Lägg över köttet i en ugnsfast form, häll över stekskyn och ställ in formen mitt i ugnen på 20 grader i ca 25 minuter. Potatisbakelser 4 port500 g mjölig potatis2 dl crème fraiche2 äggsvartpeppar och salt2 vitlöksklyftor10 cm purjolök, strimladriven västerbottenostBlanda samman crème fraiche, ägg, kryddor, pressad vitlök och purjolök i en skål