Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé
Strömming är en älskad lite fisk av många. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar
Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Det var ett bra tag sedan vi slog ett slag förmån för sillen/strömmingen, ja i alla fall om man bortser från sillinläggningarna som duggade i julas, det är faktiskt ända sedan augusti som vi tipsade om sill provencale
Siciliansk strömming heter den och hur det står till med strömmings och sillätandet på just Sicilien vågar vi inte uttala oss om, men att ingredienserna i röran som sillarna är fyllda med finns att hitta där är vi bergssäkra på