Krydda makrillen med. Servera makrillen med färskpotatis, spenat och citronklyftor. mindre makrillar alt 8 st makrillfileér. 4 portioner Ingredienser 4 mindre makrillar alt 8 st makrillfileér 1 msk färskriven pepparrot 1/4 kruka dill 3 msk svensk söt senap 1 msk smör flingsalt + nymald svartpeppar Till servering 800 g färskpotatis 150 g spenat 1 msk smör 1 citron
En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen
Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill. 1 hel makrill 5-7 kryddpepparkorn ca 2 lit vatten 2 tsk salt 1 knippe dill
Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad