Fylld makrill recept

Helstekt makrill med senap och pepparrotSaftig makrill, fylld med dill och söt senap.

Helstekt makrill med senap och pepparrotSaftig makrill, fylld med dill och söt senap.

Krydda makrillen med. Servera makrillen med färskpotatis, spenat och citronklyftor. mindre makrillar alt 8 st makrillfileér. 4 portioner Ingredienser 4 mindre makrillar alt 8 st makrillfileér 1 msk färskriven pepparrot 1/4 kruka dill 3 msk svensk söt senap 1 msk smör flingsalt + nymald svartpeppar Till servering 800 g färskpotatis 150 g spenat 1 msk smör 1 citron
Egenfiskad makrill på menyn

Egenfiskad makrill på menyn

Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom i aluminiumfolie
Rökt Makrill

Rökt Makrill

En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

Pensla makrillen med olivolja. 1 rensad och sköljd makrill per portion. Snitta den – salta och peppra utanpå och inuti i god tid
Inkokt Makrill

Inkokt Makrill

Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill. 1 hel makrill 5-7 kryddpepparkorn ca 2 lit vatten 2 tsk salt 1 knippe dill
Wrap med makrill och kesoröra

Wrap med makrill och kesoröra

Hade kvar ett tortillabröd från igår så fyllde det med en burk makrill i tomatsås, ruccola, gurka, oliver, tomat och krydda
Minibaguetter med rökt makrill

Minibaguetter med rökt makrill

Rensa makrillen och fyll upp baguetterna med så mycket makrill som får plats, alternativt tills makrillen tar slut
Marinerad Pastasallad Med Makrill

Marinerad Pastasallad Med Makrill

Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen  och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Grillad dillfylld makrill

Grillad dillfylld makrill

Makrillen. Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på folien och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken
Ädelostfylld Lax med Avocadosallad

Ädelostfylld Lax med Avocadosallad

Så lax, ädelfisk, sardiner, makrill eller strömming några gånger i veckan är väldigt bra både för hälsan och minnet