Kvällsgott-tips som jag hittade hos Kryddburken kommer här. (Gjorde om den lite…. ) En supergod franska med köttfärsfyllning som får gratinera i ugnen, den perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor
Man kan göra det som frallor, långfranska eller varför inte som tekakor. Hej,. Nu har semestern äntligen börjat, nu ska vi ladda batterierna så vi orkar med hösten
1 st långfranska. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka de hårdkokta äggen och strimla purjolöken. Rör ihop ägg, purjolök, strimlad skinka, creme fraiche och majonäs i en skål
Satt här och funderade på om man skulle göra en fylldlångfranska med köttfärs vad tros om det. Skär ett snitt i långfranskan, men spara någon cm på varje sida
1 långfranska barkis. Ta av toppen på brödet gröp ur det mesta innehållet lägg 1/3 av innehållet i en bunke blanda i tonfisk, ärtor, majonnäs, vitlöken och kryddorna fyll brödet med röran lägg på locket och gratinera i ugn tills det blir genomvarmt i ca 20 min 175 grader
1 långfranska. Gör en skåra i brödets översida, så stor att innanmätet går att gröpa ur. Blanda alla ingredienserna, eventuellt behöver majonnäsen röras ut med lite gräddfil
1 långfranska eller baguett. Fräs löken, smula i köttfärsen och bryn det. Tillsätt svampen och vitlöken och låt det hela puttra tillsammans några minuter
1 långfranska. Hacka paprika, lök och championer. Bryn färsen och "hacket". Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda i ketchup, kryddblandningen och tomater eller bönor
1 långfranska. Skär av ett tunt lock på brödet och gröp ur den så det blir ett tomt skal. Blanda inkråmet med rökt skinka i små bitar, mjukosten och den ovispade grädden