) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Till förrätt gjorde vi gratinerad hummer, mycket gott tyckte vi alla. Hacka hummerköttet och vänd ner. Lägg hummerskalen i en ugnsform och fyll de med stuvningen
Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen. Han fick med sig 3 st hem varav vi fryste in 2 st för att ha till hummersoppan vi brukar göra på nyår. ) och skalen som blev över ifrån den + skal från 3 st tidigare humrar vars skal frysts in, använde jag idag till att göra hummerfond
Hummer, Västerbottensostgratinerad hummer. Men jag åt faktiskt den här hummern i tisdags. Kan ni tänka er att äta hummer mitt i veckan eller är det en ren helgaktivitet
Så himla fantastiskt god blev den här gratinerade hummern. Min sambo fiskar ju egen hummer och hummer ska givetvis så långt det går ätas färsk och naturell tycker jag men när dom kommer ifrån frysen så är det ok att göra annat med den som tex gratinera
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord