Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott. Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
För inte så länge sedan köpte jag en kokbok som handlar om insjöfisk, en bok fylld med recept och miljösmart tänk om fenomenet att vi efterfrågar närproducerad mat men ändå sällan nyttjar våra inhemska resurs insjöfisk
Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Men visste ni att gäddan kan bli 25 år gammal, kroppen har 206 ben och geten har bara två spenar. I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer
Jag släppte linan, stod nu i ån och precis där var stövlarna helt fyllda. På våren, omkring påsk, fullständigt kokade den över med lekande mört, abborre och gädda
Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Gillar ni som jag rabarber. Kanske ni också har en trädgård där ni själva odlar rabarber, och känner igen känslan när man tar vara på och lagar något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla
Gädda 20 - 25 minuter i mitten av ugnen. Det är fascinerande hur vi människor påverkas av omvärlden. Saker vi ser på tv, hör på radion och läser i tidningar
Mixa gädda med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt äggulan och den ovispade grädden. kör till en färs. Vänd försiktigt i den vispade grädden till en luftig massa
Jag använde kokvattnet från fiskbullarna, fyllde på med drygt en liter vatten till, plockade upp kombun, finstrimlade den och blandade in den med grönsakerna