Mjölk. Fläskfilé. Gör en bottenredning på smör och mjöl, häll på mjölken och låt koka upp. Mjölk. Inga konstigheter, enkel vardagsmat som är enkel att laga och smakar gott
Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om
Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. ca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
Fyll på med mjölk, ät & njut med ett stort glas citronvatten till. Äppelhavregrynsgröt med mjölk, 5 PP/portion. 1 dl mellanmjölk. Kryddig fläskfilégryta, 8PP/portion. 1 dl mellanmjölk
Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn dessa. 500 g Fläskytterfilé, 2 Tomater, 1 Gul lök, 200gr grillchips, Champinjoner (färska eller på burk), 4 dl Grädde eller mjölk, 2 st pressad vitlök, Riven ost. M fyllde 4år förra helgen men kalaset är i morgon, då blir det nog tårta